Harrie Smolders tweede in Global Champions Tour Miami

Share
  • 21 april 2019 19:09

door: redactie, 21 april 2019 19:09

🔴 Miami Beach
De Belg Pieter Devos heeft in de derde etappe van de Longines Global Champions Tour (LGCT) met zijn elfjarige Zangersheide-merrie Claire Z de Grote Prijs van Miami Beach gewonnen. En daarbij hield hij in de barrage met zijn foutloze ronde in 37,38 seconden de Nederlander Harrie Smolders op Don Z N.O.P. (0/37,42) op minimale afstand.

Zij werden op de voet gevolgd door de Zweedse Malin Baryard-Johnson (0/38,48), die met haar Belgisch gefokte merrie Indiana als derde eindigde in deze mooie wedstrijd op het strand. Voor Smolders betekende de tweede plaats opnieuw een hoge klassering in de lucratieve reeks, nadat hij onlangs al derde werd in Mexico City.

Harrie Smolders Don VHP Z Global Champions Tour Miami
Harrie Smolders werd met Don VHP Z N.O.P. tweede in de Global Champions Tour in Miami.
📸 LGCT | Stefano Grasso

De toeschouwers zagen aan het strand van Miami Beach een adembenemende barrage van acht ruiters en hun paarden. Vier combinaties kwamen wel heel dicht bij de overwinning.

De winnares van vorig jaar, Edwina Tops-Alexander had dezelfde tijd als Pieter Devos maar een fout verhinderde dat ze de overwinning voor de derde keer op haar naam kon schrijven. Daniel Deusser (DLD) en Scott Brash (GBR) waren zelfs nog sneller maar twee balken wierpen ze terug naar de zesde en zevende plaats.

Pieter Devos gaat nu aan kop in het algemeen klassement van de wereldwijd hoogst gedoteerde competitie in de springsport. ,,Hier vindt sport plaats op het allerhoogste niveau. Hier rijden is geeft altijd een heel goed gevoel. Het moment dat je de arena betreedt en de zee ziet is prachtig. Hier zijn de besten van de wereld en daarom ben ik heel gelukkig met mijn merrie.”

Familie samenzijn

De ruiters maakten de derde etappe van de LGCT tot een familie-samenzijn in de paasvakantie. ‘s Morgens naar het strand, in de middag werd er naar de rijdende mama (Georgina Bloomberg) of papa (Christian Ahlmann) gekeken. Ook Bill Gates en Bruce Springsteen zaten vrolijjk in de VIP-lounge om hun dochters Jennifer en Jessica te volgen.

Bij het wedstrijdterrein, dat zoals altijd direct aan het strand van Miami Beach speciaal voor de wedstrijd wordt opgebouwd, kwamen badgasten en zonaanbidders in bikini en korte broeken de springsport vlak naast de Atlantische Oceaan live te beleven.

Jan Tops, oprichter en voorzitter van de LGCT zei over de spectaculaire wedstrijdplek: ,,Het is belangrijk voor de LGCT in de Amerikaanse markt aanwezig te zijn. Amerika is een grote paarden-natie. Dit is een zinderende plek. En daar gaat het om bij de Tour. Elke week is anders. Als je de competitie wint ben je een alles kunnende kampioen.”

🔴 Stegen.net | LGCT Persbericht