Harrie Smolders derde in Global Champions Tour Mexico City

Share
  • 14 april 2019 10:49

door: redactie, 14 april 2019 10:49

🔴 Mexico City
De Belg Jerome Guery won met zijn dertienjarige Holsteiner Hengst Quel Homme de Hus de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Mexico City. Harrie Smolders (derde) en Eric van der Vleuten (vijfde) zorgden voor Nederlands succes.

Twaalf deelnemers bereikten bij deze tweede etappe van de Global Champions Tour de barrage van het 1.60 springen. De Belgische winnaar was uiterst tevreden over zijn paard.

Harrie Smolders - Don VHP Z
Harrie Smolders rijdt Don VHP Z N.O.P. naar de derde plaats in de Longines Global Champions Tour van Mexico City.
📸 LGCT | Stefano Grasso

Guery: ,,Ik rijd hem pas twee maanden. Het is nog helemaal nieuw voor mij. Ik heb hem van mijn beste vriend gekregen en hij wist dat het een bijzonder paard is en dat hij het verdient om in de 5* wedstrijden te starten. Ik had er niet op gerekend dat ik hier zou kunnen winnen en had ook nooit verwacht dat dit paard hier zou kunnen winnen. Mexico is mijn lievelingswedstrijd in de LGCT, een prachtige show, ik hou van dit grote terrein. Het is fantastisch hier met een overwinning het LGCT-seizoen te beginnen.”

De Egyptenaar Abdel Saïd reed Venise du Reverdy naar de tweede plaats. Harrie Smolders eindigde als derde. Hij zette met de 15-jarige hengst Don VHP Z N.O.P. een tijd van 40.74 neer, een fractie langzamer dan de 40.53 van Saïd.

Routinier

Een mooie prestatie werd ook geleverd door routinier Eric van der Vleuten, die met de 13-jarige merrie Wunschkind (v. Casall) de vijfde plaatste bezette. Zoon Maikel zette met Dana Blue de snelste tijd in de barrage neer, maar moest dat bekopen met een springfout, waarmee hij nog als achtste eindigde.

In het algemeen klassement van de LGCT gaat u na twee van de negentien etappes Niels Bruynseels (BEL) aan de leiding met 55 punten voor Daniel Deusser (GER/52) en Ben Maher (GBR/48). De derde etappe van de LGCT wordt komend weekend in Miami Beach verreden.

🔴 Stegen.net | Persbericht