Danny Schaper begint goed bij Jumping Zwolle

Share
  • 17 oktober 2019 19:32

door: Wendy Scholten, 17 oktober 2019 19:32

📌 Zwolle
📝 STEGEN.NET
📸 Digishots

Jumping Zwolle is van start en de eerste winnaars zijn bekend. Danny Schaper begon met winst in de 1.25m Roelofsen Horse Trucks Prijs met Cillow (v. Canabis). Micky Morssinkhof won de 1.35m Van der Sluis Transport Prijs met Elianca (v. Carthino Z).

Schaper: ,,Voor mezelf is het natuurlijk leuk om vooraan in de prijsuitreiking te staan, maar wat ik nog veel knapper vindt is dat mijn dochter van twaalf vierde werd”, aldus de ruiter uit Ommen.

Danny Schaper en Cillow tijdens Jumping Zwolle.
📸 Jumping Zwolle | Digishots

Zodra de paarden van de familie Schaper weer verzorgd op stal staan, is Danny alweer vertrokken naar huis. ,,Druk met de bouw van een nieuwe binnen- en buitenbak en slaapgelegenheid. Er is veel vraag van buitenlandse springruiters om voor een bepaalde periode een accommodatie te huren, waar ze kunnen trainen en van waaruit ze op concours kunnen. Dat willen we nu realiseren. Ze hoeven de vrachtwagen er straks maar neer te zetten, de paarden af te laden en ze kunnen aan de slag. Er komt ook een Bed & Breakfast bij. Zo blijven we toch nog een beetje in de horeca.”

Danny Schaper was tot januari 2018 eigenaar van de (mede) door hem opgerichte Music Club Kampen, waar alle vrijwilligers en medewerkers van Jumping Zwolle begin dit jaar de eerste geslaagde editie van het internationale concours vierde. Nieuwe eigenaar is zijn vriend Jos Meuleman van Recycling Kampen, die Jumping Zwolle ondersteunt met het verwerken van al het afval en met wie Danny ook paarden mee samen heeft. Het kon dus niet uitblijven dat dat Danny Schaper zelf ook aan de start zou komen in de IJsselhallen.

,,Ik heb eerder wel wat meer internationaal gereden, maar ik ben ook heel graag thuis en ga met plezier met een volle vrachtwagen paarden naar landelijk concours. Als je geen paard hebt voor Grote Prijzen, heb je op een internationaal concours niet veel te zoeken. Maar ik ben blij dat ik er nu bij ben. Voor onze dochter Britt is het helemaal een unieke kans om ervaring op te doen. Ik had haar wel door: ze wilde me eraf rijden, maar ze mocht van mij niet te hard rijden. Het is de eerste keer internationaal, laat ze eerst maar goede ervaringen opdoen. Wat ze deed is heel knap voor haar leeftijd. Ze maakt echt stappen.”