Martin Fuchs waagt en wint in wereldbeker Londen

Share
  • 21 december 2019 18:50

door: redactie, 21 december 2019 18:50

📌 Londen
📝 STEGEN.NET

Een gewaagde rit in de barrage bracht Martin Fuchs zaterdag de overwinning in de wereldbeker bij de Olympia Horse Show. Fuchs zegevierde in het zadel van The Sinner.

Slechts zes combinaties wisten in de basisronde foutloos te blijven in de sfeervolle, maar krappe piste in Londen. Voor Laura Kraut waren de druiven zuur. Ook zij reed foutloos, maar was met Confu zes honderdste te langzaam, waardoor de Amerikaanse een tijdfout kreeg.

Martin Fuchs en The Sinner.
📸 FEI | Liz Gregg

Martin Fuchs reed in de barrage aanvallend. De Zwitser sneed de oxer buitengewoon schuin aan. Hij nam alle risico’s en was met een tijd van 31.99 de verdiende winnaar. Max Kühner eindigde als tweede dankzij een fraaie ronde met Elektric Blue P. De Belg Niels Bruynseels pakte met Delux van T&L de derde plaats.

Marcus Ehning werd vierde, de Duitser kreeg onverwacht een springfout met de hengst Cornado NRW, maar zette wel de tweede tijd neer. Achter Scott Brash eindigde outsider Holly Smith nog als achtste. Bart Bles kreeg in de omloop drie fouten met Israel van de Dennehoeve en werd daarmee 29e.