Bart Bles beste Nederlander in Grote Prijs Amsterdam

Share
  • 25 januari 2020 23:44

door: redactie, 25 januari 2020 23:44

📌 Amsterdam
📝 STEGEN.NET

Julien Epaillard zegevierde zaterdagavond in de Grote Prijs van Amsterdam. In de spannende barrage met elf deelnemers zegevierde hij met de vosmerrie Toupie de la Roque. Beste Nederlander was Bart Bles op plaats 7.

Epaillard verbeterde op spectaculaire wijze de tot dan toe beste rit van Marcus Ehning en A la Carte NRW. De derde plaats was voor Holly Smith met Denver.

Jumping Amsterdam Bart Bles
Bart Bles en Israel van de Dennehoeve.
📸 Steven Stegen

Bart Bles hield zich knap staande in deze wedstrijd met hindernissen tot 1.60. Met Israel v/d Dennehoeve, waarmee hij al eens de Grote Prijs van Indoor Groningen won, bleef hij ook in de barrage foutloos. Kim Emmen acteerde ook sterk, zij werd achtste met Delvaux.

Jeroen Dubbeldam

Ook Jeroen Dubbeldam plaatste zich voor de barrage. De topruiter lijkt weer helemaal terug dankzij zijn nieuwe troef Oak Grove’s Carlyle (Casall x Corrado I). Helaas viel er in de beslissende ronde op tijd een balk, waarmee Dubbeldam tiende werd.

Na het afscheid van Zenith vorig jaar, zat Dubbeldam zonder toppaard, al loopt Zenith wel bij hem thuis in de wei. Hij twijfelde over zijn sportieve toekomst, maar met de komst van Carlyle gelooft de 46-jarige Olymoisch kampioen van 2000 (met De Sjiem) weer helemaal in nieuw succes.