archief
contact
+31 6 53239630

Edward Gal derde in wereld­be­ker Jumping Amsterdam

📌 AMSTERDAM — Edward Gal was zater­dag bij de wereld­be­ker dres­suur bij Jumping Amsterdam de beste Nederlander. Hij werd met Glock’s Zonic N.O.P. derde, achter winna­res Isabell Werth en de als twee­de geëin­dig­de Charlotte Dujardin. 

📌 Amsterdam
📝 STEGEN.NET

Edward Gal was zater­dag bij de wereld­be­ker dres­suur bij Jumping Amsterdam de beste Nederlander. Hij werd met Glock’s Zonic N.O.P. derde, achter winna­res Isabell Werth en de als twee­de geëin­dig­de Charlotte Dujardin.

In de wereld­be­ker kür op muziek was Isabell Werth opnieuw de beste. Met 90,280% voer­de de gerou­ti­neer­de Duitse amazo­ne het klas­se­ment aan met haar 15-jari­ge merrie Weihegold, waar­mee Werth vrij­dag ook al de Grand Prix op haar naam schreef. De combi­na­tie komt tech­nisch sterk voor de dag.

Jumping Amsterdam Edward Gal derde
Edward Gal werd met GLOCK’s Zonik N.O.P. derde in de wereld­be­ker bij Jumping Amsterdam.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Meer uitstra­ling was er te zien bij Charlotte Dujardin en haar 11-jari­ge Mount St. John Freestyle (v. Fidermark). Met 89,505% kwam de Britse amazo­ne nog aardig bij Werth in de buurt. 

Edward Gal was met zijn derde plaats de beste Nederlander. Hij kwam met de 12-jari­ge hengst Glock’s Zonik N.O.P. tot een score van 85,385% en eindig­de daar­mee duide­lijk hoger dan vrij­dag in de Grand Prix. Toen moest de ruiter uit Oosterbeek het doen met plaats 9.

Gal en Zonik werk­ten een goede proef af, die hem een staan­de ovatie van het publiek ople­ver­de. „Mijn gevoel was vandaag een stuk beter dan vrij­dag in de Grand Prix. Ik had met dit paard na het EK in Rotterdam geen concour­sen meer gere­den en dat gaf een extra moei­lijk­heids­graad. In de galop hadden we in de Grand Prix wat fouten, maar dat was nu in de kür geluk­kig anders”, zei Gal. 

Isabell Werth en Weihegold tijdens de ereron­de bij Jumping Amsterdam.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Plaats zes in de kür was voor Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P.. Emmelie Scholtens, vrij­dag nog fraai derde in de Grand Prix, eindig­de nu als acht­ste met de hengst Desperado N.O.P. (Vivaldi x Havidoff). Scholtens scoor­de 80,565%.

Bekijk hier de comple­te uitslag


gerelateerde berichten
Total
24
Share