Edward Gal derde in wereldbeker Jumping Amsterdam

Share
  • 25 januari 2020 15:52

door: redactie, 25 januari 2020 15:52

📌 Amsterdam
📝 STEGEN.NET

Edward Gal was zaterdag bij de wereldbeker dressuur bij Jumping Amsterdam de beste Nederlander. Hij werd met Glock’s Zonic N.O.P. derde, achter winnares Isabell Werth en de als tweede geëindigde Charlotte Dujardin.

In de wereldbeker kür op muziek was Isabell Werth opnieuw de beste. Met 90,280% voerde de geroutineerde Duitse amazone het klassement aan met haar 15-jarige merrie Weihegold, waarmee Werth vrijdag ook al de Grand Prix op haar naam schreef. De combinatie komt technisch sterk voor de dag.

Jumping Amsterdam Edward Gal derde
Edward Gal werd met GLOCK’s Zonik N.O.P. derde in de wereldbeker bij Jumping Amsterdam.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Meer uitstraling was er te zien bij Charlotte Dujardin en haar 11-jarige Mount St. John Freestyle (v. Fidermark). Met 89,505% kwam de Britse amazone nog aardig bij Werth in de buurt.

Edward Gal was met zijn derde plaats de beste Nederlander. Hij kwam met de 12-jarige hengst Glock’s Zonik N.O.P. tot een score van 85,385% en eindigde daarmee duidelijk hoger dan vrijdag in de Grand Prix. Toen moest de ruiter uit Oosterbeek het doen met plaats 9.

Gal en Zonik werkten een goede proef af, die hem een staande ovatie van het publiek opleverde. ,,Mijn gevoel was vandaag een stuk beter dan vrijdag in de Grand Prix. Ik had met dit paard na het EK in Rotterdam geen concoursen meer gereden en dat gaf een extra moeilijkheidsgraad. In de galop hadden we in de Grand Prix wat fouten, maar dat was nu in de kür gelukkig anders”, zei Gal.

Isabell Werth en Weihegold tijdens de ereronde bij Jumping Amsterdam.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Plaats zes in de kür was voor Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P.. Emmelie Scholtens, vrijdag nog fraai derde in de Grand Prix, eindigde nu als achtste met de hengst Desperado N.O.P. (Vivaldi x Havidoff). Scholtens scoorde 80,565%.

Bekijk hier de complete uitslag