Gedurfde rit brengt Jonathan Gordon over­winning op Indoor Groningen

  • 12 januari 2020 02:06
door: Steven Stegen, 12 januari 2020 02:06
📌 ZUIDBROEK – De 58e editie van Indoor Groningen is zater¬≠dagavond verrassend gewonnen door de Ierse ruiter Jonathan Gordon. De 25-jarige ruiter was in de barrage tien tegen¬≠standers te snel af met zijn paard¬†Doro¬≠theental’s Classica. Siebe Kramer werd tweede en Chantal Regter derde.
volg me

Gordon werd in de barrage beloond voor zijn moed. De Ier, die sinds ruim twee jaar zijn eigen stal heeft in het Duitse M√ľnster, durfde als eerste een kortere wending te wagen richting de oxer en dat vertaalde zich in de winnende tijd van 36.46.

Jonathan Gordon en Dorotheental’s Classica bij hun winnende rit.
📸 Steven Stegen

De 9-jarige¬†Dorotheental’s Classica (Classe VDL x Cassini) liep in Zuidbroek pas haar tweede Grand Prix, maar toch durfde Jonathan Gordon het aan om alle risico‚Äôs te nemen. ,,Ze wil zelf winnen en geeft zich altijd voor tweehonderd procent. Ik denk echt dat dit paard de absolute wereldtop kan bereiken‚ÄĚ, aldus de Ierse winnaar, die de merrie nog maar zes maanden onder zijn zadel heeft.

Jonathan Gordon wint Indoor Groningen.

Siebe Kramer stuurde Evermata naar een prima tweede plaats. ,,Ik durfde niet voorlangs te rijden richting de oxer, al heb ik het vooraf nog wel overwogen. Maar ik kan prima leven met mijn tweede plaats.‚ÄĚ

Ook zeer tevreden was Chantal Regter. De amazone uit Assen werd met haar toppaard Quilando derde en sloot daarmee het IICH Groningen meer dan uitstekend af. Ze noemde Gordon de terechte winnaar. ,,Hij ging voorlangs en nam het risico dat ik niet heb genomen. Quilando is een heel snel paard, maar alles draait bij hem om de controle. Het is voor mij goed zo, liever derde dan alles proberen en dan elfde worden.”

Teleurstellend

Voor Jur Vrieling en Fiumicino van de Kalevallei verliep de Grote Prijs teleurstellend. De publiekslievelingen kregen onderweg twee springfouten en belandden op een roemloze 29e plek in het klassement. ,,We begonnen al niet lekker, want Fiumicino van de Kalevallei struikelde lichtjes na de tweede sprong. Daarna konden we het ritme niet meer vinden. Ik kan er kort over zijn: het liep gewoon niet”, stelde Vrieling nuchter en realistisch vast.

Albert Zoer had het geluk ook niet aan zijn zijde. Hij zette met Florian (v. Zirocco Blue VDL) een prima rit neer, maar de ruiter uit Echten kreeg een foutje op de witte oxer. Oud-winnaar Daan van Geel uit Gees reed met Djam het parcours niet uit.

Grote Prijs Indoor Groningen 2020
ruiter paard
1. Jonathan Gordon
Ierland
Dorotheental’s Classica
merrie, 2011
Classe VDL x Cassini I
0-36.46
2. Siebe Kramer
Nederland
Evermeta
merrie, 2009
Mr. Blue x Nimmerdor
0-36.84
3. Chantal Regter
Quilando
ruin, 2005
Quintender x Landadel
0-37.05