Marten Luiten overtuigt bij dressuuravond Indoor Groningen

Marten Luiten overtuigt bij dressuuravond Indoor Groningen

5 januari 2020 15:47 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

📌 Zuidbroek
📝 STEGEN.NET

Met twee zeer overtuigende overwinningen was Marten Luiten bij Indoor Groningen de gevierde ruiter in het ZZ-zwaar. Hij won met Fynona zowel de gewone proef als de kür. ,,Het was een lange dag, maar het was het meer dan waard”, aldus Luiten.

Het jaar 2019 was voor Luiten al een ongekende successtory. In 2020 lijkt het talent uit Winschoten die succesvolle lijn moeiteloos door te trekken. In de kür behaalde de combinatie 75,958%, een score waar de rest van het deelnemersveld niet eens bij in de buurt kwam.

Marten Luiten en Fynona tijdens de kür bij Indoor Groningen.
📸 Steven Stegen

Floor Vos, ook niet de eerste de beste, volgde op eerbiedwaardige afstand. De amazone uit Valthe werd met Happy-Feet DFV tweede met 68,333%. Saskia Knol pakte met ShipFund’s Halivia de derde plaats.

Haperende muziek

In de gewone proef was Luiten met 73,667% de beste en eindigde Vai Bruntink met Halesta als tweede met 67,190%. Bruntink moest in de kür afhaken, nadat tot twee keer toe haar muziek haperde. Een sneu einde voor de amazone uit Vledderveen.

Marten Luiten vierde zijn indrukwekkende overwinningen ingetogen. ,,Het ging lekker, ik ben best tevreden”, was de nuchtere Groningse reactie. Om er gelijk nog aan toe te voegen: ,,In de kür zat een foutje, maar gelukkig kon ik dat op een latere lijn nog herstellen.”

Wat Luiten vooral blij maakte was de reactie van Fynona in de piste van de Eurohal. ,,Dat is toch wel een entourage hoor! En de mensen zitten dicht op de ring. Fynona vindt dat best spannend, maar ze bleef rustig. Dat is ook iets waar we in de training echt mee bezig zijn.”

Luiten naar showavond Superhorse

Marten Luiten is dinsdagavond opnieuw in actie te zien bij Indoor Groningen met Fynona. Ze doen dan mee aan de showavond van Superhorse. Een initiatief van dressuurliefhebbers Christa Larmoyeur, Marian Staal & Roland Hitze. Zij verzorgen in de Eurohal een avond voor iedereen die van alles wil leren over de weg van Fokkerij naar Topsport.

Superhorse
Roland Hitze, Christa Larmoyeur en Marian Staal.
📸 Superhorse

Hitze: ,,Wij zijn momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen richting de Superhorse Dressuuravond, ik denk dat wij echt een leuk avondprogramma hebben kunnen samenstellen met medewerking van vele regionale toppers. Zo zullen onder andere in het fokkerij blok topfokker Wim van der Linde, hengstenhouder Marthijs Brouwer en KWPN inspecteur Bart Henstra hun medewerking verlenen. Een primeur tijdens de Superhorse Dressuuravond is de presentatie van de goedgekeurde hengst Fontaine TN onder zijn ruiter Bart Veeze, die dit jaar de Pavo Cup heeft gewonnen, zeer succesvol was tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden en momenteel elke wedstrijd van de KWPN hengstencompetitie op zijn naam schrijft.”

Het grootste gedeelte van de Superhorse Dressuuravond zal worden ingevuld met alle aspecten van de dressuur, de drie Grand Prix amazones Christa Larmoyeur, Hester Bischot en Hennie Roffel zorgen voor een unieke samenwerking met een show op het allerhoogste niveau.


Deel dit bericht