Marten Luiten en Fynona nu al favoriet voor eindzege bij Indoor Groningen

Marten Luiten en Fynona nu al favoriet voor eindzege bij Indoor Groningen

24 oktober 2018 10:51 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

🔴 Beilen Marten Luiten en Fynona lijken nu al de favorieten voor de eindzege in de dressuurcompetitie Indoor Groningen (DCIG). De combinatie won afgelopen weekend in Beilen ook de tweede selectie.

Marten Luiten met Fynona

Marten Luiten met Fynona (archieffoto)
📸 Steven Stegen

Luiten en Fynona voerden bij de eerste wedstrijd van de competitie in Nieuwe Pekela het klassement in het ZZ-licht al aan . Ze behaalden toen met 249,5 punten een prima score en zetten Elviera Boverhof met Virginia (233,5) op ruime achterstand. In de manege van de Stroomruiters in Beilen won Marten Luiten opnieuw, dit keer met 237,5. De tweede plaats was nu voor Nicky Snijder met Hakym.

Frans van den Heuvel is ook goed op weg in de competitie. Hij stuurde Geronimo, nog bekend van de ‘foute kür‘ in Zuidbroek, naar een knappe derde en vierde plaats. Ook Henny Roffel lijkt een zekere kandidaat voor de finale. Zij behaalde met Fryso’s Facetime een vierde plaats in Nieuwe Pekela en werd derde in Beilen in het ZZ-licht.

Floor Vos

In het Z2 kan Floor Vos niet meer stuk. Zij won met Happy-Feet DFV de beide selecties. In deze klasse is de concurrentie sterk. Marloes Oosterhof met Hudson en Linda Kouwenhoven met Superhorse Glenn Hill mengen zich ook nadrukkelijk in de strijd. Op 10 november is de volgende selectie in Tolbert. De finale van de DCIG is op 27 december tijdens Indoor Groningen in Zuidbroek. ♘ Stegen.net
Deel dit bericht