Worteltaart en een verjaardagslied voor 34-jarige ruin Sep

Worteltaart en een verjaardagslied voor 34-jarige ruin Sep

20 februari 2020 19:50 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

📌 Tynaarlo
📝 STEGEN.NET

Hij heeft geen tanden meer, maar voor de rest staat Exception, roepnaam Sep, er nog patent bij. Dat hij nu 34 jaar is geworden zou je de Amor-zoon niet geven. In pensionstal De Wedbroeck in Tynaarlo werd Sep in het zonnetje gezet.

Het feestje was georganiseerd door de stalgenoten en eigenaresse Lydia Franke van de pensionstal. Voor Sep’s eigenaresse Marlo de Vries was het één grote verrassing.

De 34-jarige ruin Sep geniet van zijn worteltjestaart.
📸 Steven Stegen

Franke: ,,Er is de laatste maanden volop discussie over het gebruik van paarden in de sport. Als het zo ontzettend belastend voor het paard was dan hadden we hier niet zo’n fit 34 jarig paard staan, die zo kwiek is en nog dolt met de merries, nee, dat gaat er bij mij echt niet in.”

Marlo de Vries kocht Sep als driejarige. ,,Het was mijn eerste eigen paard en ik heb gelijk gezegd: hij gaat nooit meer weg.” Exception heeft Z1-dressuur gelopen, gesprongen op L-niveau en hij heeft in zijn lange leven talloze buitenritten gemaakt. ,,Maar dat wel altijd voorop.”

🐴 Paardensportnoord