Home » Friese hengst Ulke 388 overleden: ‘hij was een taaie rakker’
nieuws

Friese hengst Ulke 388 overleden: ‘hij was een taaie rakker’

📌 Tjerkgaast
📝 STEGEN.NET | Phryso

De Friese hengst Ulke 338 is op 30-jarige leeftijd overleden, melden diverse Friese media. ,,Tot aan het einde was hij topfit”, zegt eigenaar Willem Wester tegen Phryso over de nestor onder de Friese hengsten.

Ulke 338 werd tijdens de laatste hengstenkeuring van het KFPS met mooie beelden op het scherm nog even in het zonnetje gezet vanwege het bereiken van z’n 30-jarige leeftijd. ,,Vorige week is hij nog bekapt en eergisteren is hij met het mooie weer nog naar buiten geweest”, zegt Wester tegen Phryso. ,,Hij was een taaie rakker.”

Ulke 338, gefokt door Obe Mous uit Hemelum, was het meest succesvolle Friese tuigpaard in de geschiedenis. Hij werd onder meer vier keer Nationaal kampioen Stamboekhengsten voor de sjees.

In de fokkerij is hij als vader van Olgert 445, de vererver van topdressuurpaarden en kleinzoon Fonger 478 van waarde. Daarnaast is hij moedersvader van vijf stamboekhengsten, waaronder de door Willem Wester gefokte Maurits 437.

Deel dit met je vrienden