Friese hengst Wirdmer fan ‘e Boppelannen Paard van het Jaar

Friese hengst Wirdmer fan ‘e Boppelannen Paard van het Jaar

16 januari 2021 19:51 0

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Drachten
📝 paardensportnoord | Phryso

De 14-jarige hengst Wirdmer fan ‘e Boppelannen is KFPS Paard van het Jaar 2020 geworden. Uit handen van Arno Brok, Commissaris van de Koning in Friesland, kreeg fokker Marten van der Meer de prijs overhandigd tijdens de hengstenkeuring.

Een aantal dagen voor de hengstenkeuring werden Wirdmer, zijn fokkers Marten en Geely van der Meer en amazone Lisanne Veenje uit Zweeloo al in het zonnetje gezet. Friesen Exclusiv Wirdmer, zoals de sportnaam van Wirdmer luidt, is in eigendom van de Oostenrijkers Perry en Claudia Prexl.

Lisanne Veenje Wirdmer Paard van het Jaar
Wirdmer fan ‘e Boppelannen, hier onder Lisanne Veenje, is Paard van het Jaar bij het KFPS.
📸 Steven Stegen

Wirdmer loopt inmiddels anderhalf jaar in de internationale Grand Prix onder amazone Lisanne Veenje, die de werkwilligheid en het karakter van haar Wirdmer roemt. ,,Hij gaat voor me door het vuur”, zegt ze tegen website Phryso.

De dressuuramazone uit Zweeloo is de enige amazone in Nederland die met een Fries paard internationaal op het hoogste dressuurniveau uitkomt.

In oktober 2019 maakte ze in Denemarken haar internationale debuut in de World Cup. In verband met corona zijn internationaal ook veel wedstrijden geschrapt. Volgende maand hoopt Veenje weer voor het eerst naar Frankrijk te kunnen reizen.


Deel dit bericht