Dutch Open Eventing schrapt omstreden eis aan fotografen

Dutch Open Eventing schrapt omstreden eis aan fotografen

30 juli 2020 12:50 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

📌 Kronenberg
📝 NVJ | STEGEN.NET

Fotojournalisten die op het Dutch Open Eventing (DOE) in Kronenberg aan de slag willen hoeven toch hun foto’s niet gratis beschikbaar te stellen aan de organisatie. Dat is besloten na tussenkomst van onder andere de NVJ, de Nederlandse vereniging van journalisten.

De kwestie ging opspelen nadat de bekende paardensportjournalist Jacob Melissen uit Pesse aan de bel trok. Hij beklaagde zich over de handelswijze van het evenement en kreeg veel bijval. De gewraakte eis is nu van tafel.

Melissen zei daarover tegen de NVJ: ,,Dit is de tweede editie van een relatief gezien onbekend evenement. Ik heb met de Dutch Open Eventing mailcontact gehad, maar zij wilden van geen wijken weten. Of ik dit soort eisen al eerder heb meegemaakt? Ik ben al vijftig jaar als fotojournalist in de paardensport actief, met zowel klanten uit gespecialiseerde paardensportmedia als algemene media zoals De Telegraaf. Dit is de tweede of derde keer dat ik iets dergelijks meemaak, maar die organisaties heb ik destijds kunnen overtuigen dat het zo niet werkt.”

DOE-woordvoerder Musquetier heeft na het telefoongesprek met de NVF de koers bijgesteld: ,,Het persaccreditatieformulier is inmiddels offline gehaald. Ik zal het aanpassen. Elke officiële persfotograaf is bij ons van harte welkom, zonder dat daar gratis foto’s tegenover moeten staan.”