Iris Boelhouwer nieuwe directeur topsport KNHS

Iris Boelhouwer nieuwe directeur topsport KNHS

16 juli 2020 18:58 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

📌 Ermelo
📝 KNHS | STEGEN.NET

Iris Boelhouwer wordt per 1 september de nieuwe directeur topsport bij de KNHS. Ze is de opvolger van Maarten van der Heijden, die de functie 12 jaar vervulde.

Boelhouwer heeft toonaangevende functies bekleed bij Endemol Shine Nederland, waarna ze na haar laatste functie als Co-CEO haar eigen consultancybedrijf Happy Landing oprichtte. Daarnaast is ze een echte paardenvrouw, ze rijdt, geeft instructie en is voorzitter van de Rijvereniging Anydale Muiderberg.

Iris Boelhouwer
📸 LinkedIn Iris Boelhouwer

,,Wij zijn blij met de komst van Iris. We kozen voor haar vanwege haar managementkwaliteiten, haar zakelijk inzicht en goede communicatieve vaardigheden. Zij brengt een groot pallet kwaliteiten mee naar de KNHS,” verklaart algemeen directeur Theo Fledderus de keuze.

Boelhouwer kijkt er naar uit om in haar nieuwe functie te beginnen: ,,Mijn levenslange passie voor de paardensport zorgt ervoor dat ik – in combinatie met de ervaring vanuit mijn professionele carrière – ongelooflijk blij ben dat ik me kan inzetten voor het topsportbeleid van de KNHS. Met mijn nationale en internationale ervaring in een creatieve en innovatieve omgeving verwacht ik een bijdrage te kunnen leveren aan de topsportmentaliteit en uiteindelijk de resultaten van het Nederlandse team.”

Frisse wind

Maarten van der Heijden vult aan: ,,Ik heb twaalf jaar alles gegeven voor de hippische topsport en dat was intensief, maar fantastisch. Het is nu tijd voor een nieuwe frisse wind, voor mezelf en voor de KNHS. Vanwege de coronacrisis hebben we in maart de voorbereidingen voor de Olympische Spelen stil gelegd, maar die waren zo kort voor de Spelen uiteraard al in een vergevorderd stadium. In mijn ogen kan het uitstel van de Spelen goed uitpakken voor TeamNL. Er komen zeer talentvolle paarden aan waarvoor 2020 net te vroeg kwam. Tegelijkertijd is het topsport meerjarenplan richting Parijs 2024 gereed. Ik kan met vertrouwen het stokje aan Iris doorgeven”.

Tineke Bartels

Tineke Bartels gaat als hoofdcoach de nieuwe directeur ondersteunen en samen met de Olympische bondscoaches helpen in de jacht naar medailles. ,,Zo ontstaat er een sterk team dat kan zorgen voor goede resultaten op de Spelen.”

Bartels is zelf vier keer uitgekomen op de Olympische Spelen, was bij twee Spelen aanwezig als trainer van haar dochter Imke en is bondscoach bij de KNHS geweest.