Blog Marten Luiten: ‘ik ben in de caravan gaan zitten’

Blog Marten Luiten: ‘ik ben in de caravan gaan zitten’

20 augustus 2020 19:30 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 PILISJÁSZFALU
📝 STEGEN.NET

Marten Luiten is individueel Europees kampioen bij de Young Riders! Vanaf de eerste meters had hij een goed gevoel, zo meldt hij in zijn nieuwe blog. En met zijn focus zat het ook wel goed. Hij trok zich vooraf terug in de caravan.

door: Marten Luiten

Gisteren en vandaag werd de individuele wedstrijd verreden! Gisteren won Nederlander Jeanine Nieuwenhuis een zilveren medaille en vandaag waren de Nederlandse young riders aan de beurt om te strijden om de individuele medailles.

In de ochtend moesten een aantal sterke combinaties rijden. Om niet afgeleid te raken door de scores die gereden gingen worden, ben ik in de caravan blijven zitten. Om 10.15 gingen we opzadelen en in volle concentratie begonnen we daarna met losrijden. Direct vanaf het begin gaf Fynona een fijn gevoel!

Marten Luiten en Fynona op het EK.
📸 Equigeniek

Uiteindelijk toen we de ring in gingen, deed Fynona er nog een schepje bovenop. Alle onderdelen scoorden een 7 of hoger en we haalden zelfs 6 keer een 9! De eindscore kwam uit op 77,56% en daarmee stonden we unaniem aan kop! Wauw!

Teamgenote Daphne van Peperstraten pakte de bronzen medaille en ook teamgenote Quinty Vossers reed naar een super score!

Voor de prijsuitreiking mocht ik het paard van teamgenootje Thalia Rockx lenen, heel erg fijn!

Na een fles champagne gepopt te hebben, zijn we nu rustig aan het voorbereiden voor morgen. De tweede vetcheck en soundcheck zijn inmiddels al gedaan. Op naar morgen!!

foto’s: Equigeniek

🐴 Paardensportnoord

Deel dit bericht