Marten Luiten blogt: ‘fit aangekomen op EK in Hongarije’

Marten Luiten blogt: ‘fit aangekomen op EK in Hongarije’

15 augustus 2020 19:04 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

📌 Pilisjászfalu
📝 STEGEN.NET

Marten Luiten neemt de komende week deel aan het EK dressuur voor Young Riders in Hongarije en deelt hier zijn belevenissen. Vandaag: de heenreis en aankomst.

door: Marten Luiten

Afgelopen week was het zo ver: de reis naar het EK in Hongarije kon beginnen! Nadat het EK jeugd voor de dressuur in Engeland in eerste instantie werd geannuleerd, kwam uiteindelijk een Hongaars initiatief om toch nog een EK voor de dressuurjeugd te organiseren.

Vorige week haalden de Children een zilveren teammedaille en de junioren wonnen brons. Deze week zijn de U25 en Young Riders, waar ik zelf aan deelneem, aan de beurt om te gaan strijden om de medailles!

Onderweg naar het EK in Hongarije.

Normaal gaat er een heel seizoen vol observaties en internationale wedstrijden aan het EK vooraf, maar dit jaar was door het uitbreken van de corona crisis heel anders. Er waren minder wedstrijden en sinds Exloo 2019 hebben Fynona en ik niet meer internationaal gestart. Des te enthousiaster waren we om eindelijk weer alle spullen in te pakken en op pad te mogen!

De reis begint vrijdagochtend al vroeg, om 4 uur rijden we van huis weg richting de renbaan in Straubing. Daar was de overnachtingsplaats voor alle Nederlandse deelnemers.

Na een prima eerste deel van de reis en een kort nachtje, besloten we om 2 uur ‘s ‘ochtends’ het tweede deel van de reis te beginnen. Expres zo vroeg, omdat de paarden dan voor de hitte zouden reizen en om de paarden zoveel mogelijk tijd te geven om hier in Hongarije te acclimatiseren.

Eenmaal in Pilisjászfalu aangekomen, hebben we nadat alle spullen uitgepakt waren in de middag rustig getraind. Fynona was enorm fit, dus ik ben heel benieuwd wat de komende dagen zullen gaan brengen! Ik hou jullie op de hoogte!