Menwedstrijd Exloo onder tropische omstandigheden begonnen

Menwedstrijd Exloo onder tropische omstandigheden begonnen

13 augustus 2020 17:23 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET
📸 Steven Stegen

Onder tropische omstandigheden is donderdag de vierde editie van de internationale menwedstrijd in Exloo begonnen. Tot en met zondag komen er 101 deelnemers uit negen landen aan de start. Door corona zijn er aanpassingen voor het publiek.

Publiek is weliswaar welkom, maar moet zich vooraf melden via administratie@hippischcentrumexloo.nl Op donderdag en vrijdag is kijken gratis, op zaterdag (marathon) kost het € 15,- en op zondag € 10,-.

Eén van de hindernissen van de marathon.

Voor de Belgische en Franse vierspanrijders is de wedstrijd in Exloo een belangrijke selectie richting het WK, dat in september in Valkenswaard wordt verreden. Dat geldt niet voor de Nederlandse menners, waardoor coryfeeën als IJsbrand Chardon en zijn zoon Bram ontbreken. Wel is tweevoudig Wereldkampioen tweespan paarden Martin Hölle uit Hongarije van de partij.

De deelnemers zijn op een aantal parkeervelden in de buurt van Hippisch Centrum Exloo gestationeerd en trotseren daar de hitte. Na de veterinaire keuring is donderdag om 13.00 gestart met de dressuur.