Menwedstrijd Exloo onder tropische omstandig­heden begonnen

Share
  • 13 augustus 2020 17:23

door: redactie, 13 augustus 2020 17:23
📌 EXLOO – Onder tropische omstandig­heden is donder­dag de vierde editie van de internationale menwedstrijd in Exloo begonnen. Tot en met zondag komen er 101 deelnemers uit negen landen aan de start. Door corona zijn er aanpassingen voor het publiek.

Publiek is weliswaar welkom, maar moet zich vooraf melden via administratie@hippischcentrumexloo.nl Op donder­dag en vrijdag is kijken gratis, op zaterdag (marathon) kost het € 15,- en op zondag € 10,-.

Eén van de hindernissen van de marathon.

Voor de Belgische en Franse vierspanrijders is de wedstrijd in Exloo een belangrijke selectie richting het WK, dat in september in Valkenswaard wordt verreden. Dat geldt niet voor de Nederlandse menners, waardoor coryfeeën als IJsbrand Chardon en zijn zoon Bram ontbreken. Wel is tweevoudig Wereldkampioen tweespan paarden Martin Hölle uit Hongarije van de partij.

De deelnemers zijn op een aantal parkeer­velden in de buurt van Hippisch Centrum Exloo gestationeerd en trotseren daar de hitte. Na de veteri­naire keuring is donderdag om 13.00 gestart met de dressuur.