archief
contact
+31 6 53239630

Ook U25-team pakt goud op EK in Hongarije

ūüďĆ PILISJ√ĀSZFALU ‚ÄĒ In Hongarije heb¬≠ben ook de Nederlandse U25-ama¬≠zo¬≠nes een prach¬≠tige gou¬≠den team¬≠me¬≠daille gewon¬≠nen. Duitsland was wederom goed voor zil¬≠ver, Denemarken mocht, net zoals bij de Young Riders het geval was, aan¬≠slui¬≠ten voor brons. 

ūüďĆ PILISJ√ĀSZFALU
ūüďĚ KNHS | STEGEN.NET
ūüďł Equigeniek 

In Hongarije heb¬≠ben ook de Nederlandse U25-ama¬≠zo¬≠nes een prach¬≠tige gou¬≠den team¬≠me¬≠daille gewon¬≠nen. Duitsland was wederom goed voor zil¬≠ver, Denemarken mocht, net zoals bij de Young Riders het geval was, aan¬≠slui¬≠ten voor brons.

‚ÄěHet besef van twee keer goud is nog niet hele¬≠maal door¬≠ge¬≠dron¬≠gen. Dit had¬≠den we van tevo¬≠ren niet ver¬≠wacht‚ÄĚ, ver¬≠telt bonds¬≠coach Monique Peutz die eer¬≠der op de dag al haar Young Riders-team naar goud zag gaan.

Peutz: ‚ÄěHet was heel span¬≠nend, het zat alle¬≠maal dicht bij elkaar. Met name de Denen waren fan¬≠tas¬≠tisch bezig en zij ston¬≠den lang voor ons. De Nederlandse U25-ama¬≠zo¬≠nes val¬≠len op met hun har¬≠mo¬≠ni¬≠euze rij¬≠den en ze staan er als ze er moe¬≠ten staan.‚ÄĚ

Het klas¬≠se¬≠ment wordt aan¬≠ge¬≠voerd door KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis. De rege¬≠rend Europees kam¬≠pi¬≠oen ver¬≠kreeg met haar impo¬≠ne¬≠rende TC Athene (v. United) 74,76% en bleef daar¬≠mee mini¬≠maal voor op de num¬≠mer twee. ‚ÄěIk hoopte vooraf dat Jeanine zo‚Äôn proef neer kon zet¬≠ten. Verleden jaar heeft ze drie proe¬≠ven gewon¬≠nen en dan denk je dat dat niet te over¬≠tref¬≠fen valt. Zoals ze nu de ring in reed: zoveel har¬≠mo¬≠nie, zo‚Äôn prach¬≠tig beeld en ner¬≠gens een steekje laten val¬≠len; petje af!‚ÄĚ

Jasmien de Koeyer kwam met haar Esperanza (v.Desperados) tot 72,88% en kon daar­mee op de vierde posi­tie aan­slui­ten. Febe van Zwambagt en Edson (v. Winningmood) reden 71,64% bij elkaar en staan daar­mee op de acht­ste plaats in het klassement.

Bloed

Mercedes Verweij en Four Seasons (v. F√ľrst Piccolo) wis¬≠ten een prima resul¬≠taat neer te zet¬≠ten, maar de ama¬≠zone werd na haar proef van¬≠wege de bloed¬≠re¬≠gel uit¬≠ge¬≠slo¬≠ten. ‚ÄěAls eer¬≠ste star¬≠ter reed Mercedes een goede proef. De ste¬≠ward vond nader¬≠hand een minus¬≠cuul drupje bloed. Dat zou zomaar van een vlieg kun¬≠nen zijn, want dat stelde echt niets voor. De ste¬≠ward zei dat het goed was, maar kwam daar later op terug. Het is jam¬≠mer als daar¬≠door het eer¬≠ste resul¬≠taat weg¬≠valt, maar zo zijn de regels‚ÄĚ, licht Peutz toe.

Landenwedstrijd EK 2020 U25
Goud: Nederland ‚ÄĒ 219.294
Mercedes Verweij (Hem (N.H.)) ‚ÄĒ Four Seasons 19, (EL)
Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) ‚ÄĒ Esperanza, 72.882%
Febe van Zwambagt (Bergharen) ‚ÄĒ Edson, 71.647%
Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) ‚ÄĒ TC Athene, 74.765%
Zilver: Duitsland ‚ÄĒ 218.323
Brons: Denemarken ‚ÄĒ 217.441

gerelateerde berichten
Total
0
Share