Ook U25-team pakt goud op EK in Hongarije

Ook U25-team pakt goud op EK in Hongarije

19 augustus 2020 14:59 Uit

Door KNHS
 
Leestijd: 2 minuten

📌 PILISJÁSZFALU
📝 KNHS | STEGEN.NET
📸 Equigeniek

In Hongarije hebben ook de Nederlandse U25-amazones een prachtige gouden teammedaille gewonnen. Duitsland was wederom goed voor zilver, Denemarken mocht, net zoals bij de Young Riders het geval was, aansluiten voor brons.

,,Het besef van twee keer goud is nog niet helemaal doorgedrongen. Dit hadden we van tevoren niet verwacht”, vertelt bondscoach Monique Peutz die eerder op de dag al haar Young Riders-team naar goud zag gaan.

Peutz: ,,Het was heel spannend, het zat allemaal dicht bij elkaar. Met name de Denen waren fantastisch bezig en zij stonden lang voor ons. De Nederlandse U25-amazones vallen op met hun harmonieuze rijden en ze staan er als ze er moeten staan.”

Het klassement wordt aangevoerd door KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis. De regerend Europees kampioen verkreeg met haar imponerende TC Athene (v. United) 74,76% en bleef daarmee minimaal voor op de nummer twee. ,,Ik hoopte vooraf dat Jeanine zo’n proef neer kon zetten. Verleden jaar heeft ze drie proeven gewonnen en dan denk je dat dat niet te overtreffen valt. Zoals ze nu de ring in reed: zoveel harmonie, zo’n prachtig beeld en nergens een steekje laten vallen; petje af!”

Jasmien de Koeyer kwam met haar Esperanza (v.Desperados) tot 72,88% en kon daarmee op de vierde positie aansluiten. Febe van Zwambagt en Edson (v. Winningmood) reden 71,64% bij elkaar en staan daarmee op de achtste plaats in het klassement.

Bloed

Mercedes Verweij en Four Seasons (v. Fürst Piccolo) wisten een prima resultaat neer te zetten, maar de amazone werd na haar proef vanwege de bloedregel uitgesloten. ,,Als eerste starter reed Mercedes een goede proef. De steward vond naderhand een minuscuul drupje bloed. Dat zou zomaar van een vlieg kunnen zijn, want dat stelde echt niets voor. De steward zei dat het goed was, maar kwam daar later op terug. Het is jammer als daardoor het eerste resultaat wegvalt, maar zo zijn de regels”, licht Peutz toe.

Landenwedstrijd EK 2020 U25
Goud: Nederland – 219.294
Mercedes Verweij (Hem (N.H.)) – Four Seasons 19, (EL)
Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) – Esperanza, 72.882%
Febe van Zwambagt (Bergharen) – Edson, 71.647%
Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) – TC Athene, 74.765%
Zilver: Duitsland – 218.323
Brons: Denemarken – 217.441