archief
contact
+31 6 53239630

Goud voor Young Riders op EK dressuur

ūüďĆ PILISJ√ĀSZFALU ‚ÄĒ Het dres¬≠suur¬≠team Young Riders, met onder ande¬≠re Marten Luiten, heeft goud gewon¬≠nen in de landen¬≠wed¬≠strijd op het Europees kampi¬≠oen¬≠schap in Hongarije. 
EK dressuur Young Riders 2020

ūüďĆ PILISJ√ĀSZFALU
ūüďĚ STEGEN.NET | KNHS
ūüďł Equigeniek 

Het dres¬≠suur¬≠team Young Riders, met onder ande¬≠re Marten Luiten, heeft goud gewon¬≠nen in de landen¬≠wed¬≠strijd op het Europees kampi¬≠oen¬≠schap in Hongarije. ‚ÄěHier zijn geen woor¬≠den voor‚ÄĚ, aldus een dolge¬≠luk¬≠ki¬≠ge bonds¬≠coach Monique Peutz.

In de ener­ve­ren­de landen­wed­strijd hield het Nederlandse jeugd­team de Duitse equi­pe op minder dan een procent achter­stand. Brons was er voor de Deense ploeg.

Het Duitse team had voor¬≠af¬≠gaand aan het kampi¬≠oen¬≠schap wat proble¬≠men met de fitheid van hun paar¬≠den. Desondanks zetten de drie over¬≠ge¬≠ble¬≠ven Duitse amazo¬≠nes proe¬≠ven neer die beloond werden met de derde, vier¬≠de en vijf¬≠de plek.

Het uitval¬≠len van KNHS Talenteamlid Thalia Rockx zette de verhou¬≠din¬≠gen in de landen¬≠wed¬≠strijd op scherp. Marten Luiten, even¬≠eens lid van het KNHS Talenteam, moest als laat¬≠ste star¬≠ter 74,91% bij elkaar rijden om het team¬≠goud veilig te stel¬≠len. Koelbloedig reed de 18-jari¬≠ge ruiter uit Winschoten een proef van hoge kwali¬≠teit, om ruim¬≠schoots over die beno¬≠dig¬≠de score heen te gaan.

‚ÄěHier zijn geen woor¬≠den voor, het moet nog even inda¬≠len‚ÄĚ, meldt een trot¬≠se Monique Peutz, die voor het eerst in haar loop¬≠baan als bonds¬≠coach de Young Riders het hoog¬≠ste podi¬≠um zag halen in de landen¬≠wed¬≠strijd. ‚ÄěHet was een landen¬≠wed¬≠strijd met gemeng¬≠de gevoe¬≠lens. Zo span¬≠nend dat ik op het laatst niet meer stil kon staan. Het gaat om het kwali¬≠ta¬≠tief goede rijden en daar blin¬≠ken al onze ruiters in uit. Alle paar¬≠den zijn mooi van de hand af; er staat geen druk op en toch zijn ze in staat om het maxi¬≠ma¬≠le te laten zien. Ondanks dat het zo span¬≠nend was, is dat het echte genieten.‚ÄĚ

KNHS Talenteamlid Daphne van Peperstraten zette met Greenpoint‚Äôs Cupido (v. Johnson) met 75,88% de leiden¬≠de score neer. ‚ÄěEen dijk van een proef‚ÄĚ, stelt Peutz. ‚ÄěDaphne reed heel gecon¬≠tro¬≠leerd en liet nergens een steek¬≠je vallen. Er lag best wel wat druk op zowel Daphne als Marten, maar ze zijn alle¬≠bei mentaal heel sterk en konden zich focus¬≠sen op het goede rijden. Ook Marten reed een heel ster¬≠ke proef, voor mij doen Daphne en Marten niet voor elkaar onder.‚ÄĚ

Luiten en zijn Fynona (v. Ampère) kwamen tot 75,82%, wat de twee­de plaats in het klas­se­ment bete­kent. EK-debu­tan­te Quinty Vossers zette met Hummer (v. Charmeur) een ster­ke proef neer die beloond werd met 71,23% en de negen­de plaats.

Bloedregel

Thalia Rockx begon ijzer¬≠sterk aan haar proef in het nade¬≠ren¬≠de nood¬≠weer. Helaas sprong haar paard Golden Dancer de la Fazenda een keer opzij in het losrij¬≠den, waar¬≠bij de ruin met zijn voor¬≠been zijn onder¬≠lip raak¬≠te. ‚ÄěVanwege het weer konden we dat op het losrij¬≠ter¬≠rein niet zien. Thalia stond op ruim 74%, totdat de jury belde omdat er bloed zicht¬≠baar was. Heel zuur, want ook deze amazo¬≠ne is in topvorm.‚ÄĚ

foto: Equigeniek

EK dres­suur
Young Riders 2020
TeamPaardenscore
1.Nederland
Quinty Vossers (Doetinchem)
Thalia Rockx (Roosendaal)
Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge)
Marten Luiten (Winschoten)

Hummer
Golden Dancer de la Fazenda
Greenpoint’s Cupido
Fynona
222,94
71.235%
uitsl
75.823%
75.823%
2.Duitsland220,03
3.Denemarken215,79

gerelateerde berichten
Total
2
Share