archief
contact
+31 6 53239630

Willem Greve opnieuw winnaar Outdoor Wierden

ūüďĆ WIERDEN ‚ÄĒ Willem Greve ging zondag op herha¬≠ling in de strijd om de Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een spec¬≠ta¬≠cu¬≠lai¬≠re barra¬≠ge won hij met brui¬≠ne hengst Carambole net als vorig jaar, toen op Gogo, het hoofd¬≠num¬≠mer op de springak¬≠ker in Wierden. 
Outdoor Wierden Willem Greve

ūüďĆ Wierden
ūüďĚ STEGEN.NET | Persbericht
ūüďł Digishots | Outdoor Wierden 

Willem Greve ging zondag op herha­ling in de strijd om de Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een spec­ta­cu­lai­re barra­ge won hij met brui­ne hengst Carambole net als vorig jaar, toen op Gogo, het hoofd­num­mer op de springak­ker in Wierden.

Op 0,11 secon­de volg­de streek­ge­noot Gerben Morsink met zijn zwart­brui­ne hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve), weer 0,02 secon­de later eindig­de Hendrik Jan Schuttert als derde met de negen jaar oude brui­ne ruin Carrera (v. Carrera VDL).

Willem Greve koos in de extra rond¬≠gang op weg naar de laat¬≠ste hinder¬≠nis als enige voor een wending links uit de flank voor de boom langs. Het bleek de juis¬≠te stra¬≠te¬≠gie. ‚ÄěWat een beest¬≠je h√®?‚ÄĚ, klonk het uit zijn mond nadat het Wilhelmus voor hem had geklon¬≠ken. ‚ÄěIk had gezien hoe Gerco Schr√∂der er na de laat¬≠ste oxer omheen vloog. Het was voor mij de enige optie, wilde ik winnen, omdat ik onder¬≠weg al een keer ergens even wat moest wach¬≠ten. We hadden direct de goede afstand te pakken.‚ÄĚ

‚ÄěCarambole is wel zo gerou¬≠ti¬≠neerd dat hij dat voor elkaar krijgt‚ÄĚ, gaat Greve enthou¬≠si¬≠ast verder. ‚ÄěAls hij goed is, is hij beter dan de rest. Qua plan¬≠ning had ik hem graag de Grote Prijs van Aken willen laten rijden. Iedereen weet waar¬≠om dat niet kon. Dit was eigen¬≠lijk een beet¬≠je een test om te kijken hoe goed hij te pas is. Ik kan hem nu gerust meene¬≠men naar Valkenswaard, lijkt me. Carambole vindt een barra¬≠ge rijden het mooi¬≠ste wat er is, Thuis rijden of meedoen aan een parcours in de Z is toch heel anders. Met de elek¬≠tri¬≠ci¬≠teit in de lucht is hij op zijn best.‚ÄĚ

Perfect rond­je

Gerben Morsink had voor Willem Greve de leiding geno¬≠men in de barra¬≠ge met een scher¬≠pe rit op de in puike vorm verke¬≠ren¬≠de Navarone Z. ‚ÄěToen ik de ring uitkwam stond ik nog eerste‚Ķ Voor mijn gevoel was het een perfect rond¬≠je. Ik had die laat¬≠ste optie voor¬≠langs de boom wel gezien, maar vond de afstand daar extreem kort. Maar het resul¬≠taat ligt er, het kon dus wel. En als ik het er een gun om hier te winnen is het Willem en Carambole. Ik ben heel tevre¬≠den hoe Navarone sprong.‚ÄĚ

Dat was ook Hendrik Jan Schuttert over de pres¬≠ta¬≠tie van zijn paard Good Farming HS, opge¬≠leid door zijn vader Jan. ‚ÄěMaar misschien had ik nog iets snel¬≠ler gekund. Ik had wat agres¬≠sie¬≠ver buiten¬≠om naar de laat¬≠ste hinder¬≠nis kunnen rijden. Maar voor dit paard is het pas de twee¬≠de Grand Prix op dit niveau en ik ben harstik¬≠ke blij hoe gemak¬≠ke¬≠lijk hij sprong. Voor de boom langs was voor ons geen optie. Ik heb in elk geval weer een paar goede paar¬≠den. Dat maakt het leuk om concour¬≠sen te rijden.‚ÄĚ

Eigen streek

De Grote Prijs van Wierden draai­de uitein­de­lijk uit op een prach­tig onder­ons­je van combi­na­ties uit de eigen streek. Chantal Regter reed in voor haar beken­de omge­ving naar de vijf­de plaats met de vijf­tien­ja­ri­ge brui­ne ruin Quilando (v. Quintender). Wilton Porter, pupil van Jeroen Dubbeldam, bezet­te met de even oude vosmer­rie Diamante Darco de zesde plek, Gerco Schröder werd acht­ste met zijn zestien­ja­ri­ge brui­ne hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj) en Sjaak Sleiderink tien­de met de negen jaar oude donker­brui­ne merrie Gypsy d’Usance (v. Namelus R).

Albert Zoer was met zijn zeven­ja­ri­ge brui­ne merrie Isa Tella (v. Etoulon) al vroeg in de ochtend de sterk­ste in de strijd over 1,35 meter met barra­ge om de House of Sakk Prij in de afslui­ten­de Small Tour van het CSI1. Leopold van Asten klas­seer­de zich als derde met de twaalf­ja­ri­ge brui­ne merrie VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus).


gerelateerde berichten
Total
0
Share