Zestien landen aan de start op sterk bezet CSI Exloo

Zestien landen aan de start op sterk bezet CSI Exloo

28 augustus 2020 17:26 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Van 2 tot en met 5 september kunnen springliefhebbers genieten van mooie sport in Exloo. Ruiters vanuit 16 landen verschijnen aan de start van de eerste internationale springwedstrijd op het Hippisch Centrum in Exloo.

De wedstrijden zijn coronaproof natuurlijk, want de organisatie laat de wedstrijd volgens alle richtlijnen van het RIVM verlopen.

Vanuit binnen- en buitenland verschijnen topruiters aan de start van het CSI * en **. Hoogtepunten zijn de Kuipers Logistics & Lodewijk Assurantiƫn Grote Prijs op zaterdagmiddag. De VDL Stud Prijs op vrijdag waar de combinaties hun krachten meten in de finale en natuurlijk de jonge paarden rubrieken op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Het programma op vrijdagavond wordt afgesloten met de Handelshuis Schuttert barbecue voor sponsoren, officials, ruiters, grooms en medewerkers.

Kwaliteit staat voorop

De organisatie wil een mooie wedstrijd organiseren voor de springruiters. Een ruime opzet, goede faciliteiten, luisterend naar de wens van de ruiter en met oog voor detail wordt dit CSI neergezet. Na een gedwongen wedstrijdpauze door corona en de afgelastingen van diverse concoursen willen wij de springruiters uit eigen land en het buitenland met deze wedstrijd de gelegenheid geven om toch nog een keer met hun paarden aan de start te komen tijdens een CSI, aldus het organisatiecomitƩ.

Zestien landen

Dat er behoefte is aan deze wedstrijd blijkt aan de grote animo. De deelnemerslijst telt springruiters uit maar liefst 16 landen. De meeste ruiters komen uit eigen land, maar ook Belgiƫ, Canada, China, Duitsland, Engeland, Finland, Ierland, Italiƫ, Japan, Letland, Oostenrijk, Tsjechiƫ, Rusland, USA en Zweden zijn goed vertegenwoordigd.

Op de startlijst staan grote namen. De Nederlanders zijn sterk vertegenwoordigd met Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Michael Greeve, Angelique Hoorn, Pim Mulder, Hendrik-Jan Schuttert, Dennis van den Brink, Nathalie van der Mei, Daan van Geel, Jur Vrieling, Albert Zoer en nog vele talenten.

Maar ook Juulia Jylas uit Finland, James Billington uit Engeland, Harry Allen uit Ierland, Emanuele Camilli uit Italiƫ, Rolf-Gƶran Bengtsson uit Zweden en Lucas en Wilton Porter uit de USA zullen hun beste beetje voorzetten om de prijzen in de wacht te slepen.

Publiek is van harte welkom en de entree is gratis. Iedereen wordt geacht zich te houden aan de 1,5 meter regel.

Startlijsten en uitslagen van CSI Exloo 2020 vind je hier