Home » Anouk Noordman: ‘liever amazone dan fotomodel’
nieuws

Anouk Noordman: ‘liever amazone dan fotomodel’

🔴 Zuidwolde
Anouk Noordman kan haar geluk niet op. Ze neemt zaterdag officieel haar eigen stallencomplex in gebruik. Het gaat de amazone uit Zuidwolde voor de wind. ,,Een droom is uitgekomen.”

Die droom begon al toen ze een meisje van 8 jaar was en op ponyrijden mocht. ,,Ik wilde altijd al graag iets met paarden gaan doen, maar mijn ouders leek dat geen verstandige keuze. Ik heb gestudeerd voor paraveterinair, maar deed stages zo veel mogelijk bij paardenbedrijven”, vertelt Noordman.

Anouk Noordman.

Ze werkte onder andere bij Stal Arcadia en ze was bedrijfsleider op een manege. Maar de droom van de eigen stal bleef. ,,Ik heb de laatste jaren stallen gehuurd op manege Den Esch hier in Zuidwolde. Maar vorig jaar mei was het zo ver: toen zijn we met de bouw van de eigen stal begonnen.”

De nieuwe stal van Anouk Noordman.

Anouk’s man Jasper Klein heeft een kwekerij. Omdat hij steeds meer extern inkoopt en dus zelf minder ruimte nodig heeft om te kweken kwam er grond vrij. Daar is nu een prachtige stal gebouwd. ,,We hebben veel zelf gedaan en bedacht. Dat was heel leuk. Ik heb er echt mijn persoonlijke tintje aan kunnen geven”, vertelt Anouk. Zo staat er een leren bank en luie stoel, met mooie paardenkussens. Ook zijn de wanden en spanten van mooi hout.

Met twee paarden Grand Prix

Anouk Noordman is met twee paarden Grand Prix. Ze bereikte dat niveau met de nu drachtige tuigpaardmerrie Zeronika en de Gelderse hengst Atze. ,,Ik denk dat dat best bijzonder is. In het begin werd ik daar wel eens op aangesproken. Ze vonden het maar gek dat ik met zulke paarden kwam. Maar daar hoor je ze nu niet meer over, want het gaat best goed.”

Noordman heeft de 70% al gehaald, maar het is haar ambitie om dat verder uit te bouwen. Maar eerst wacht ze met gezonde spanning af wat voor veulen Zeronika ter wereld gaat brengen. De merrie is drachtig van haar eigen Atze. Op haar bedrijf is al meer jonge aanwas te vinden.

Anouk Noordman werd vorig jaar een landelijke bekendheid toen ze te vinden was op de Boerinnenkalender 2018. ,,Ik ben dit jaar gevraagd voor een andere kalender, Passion for Farmers. Heel leuk. Maar een carrière als fotomodel hoeft van mij niet hoor. Ik ben liever amazone dan fotomodel.”

Anouk Noordman houdt zaterdag 26 januari open huis, van 13.30 tot 17.00. Je kunt haar bedrijf vinden aan De Slagenweg 5 in Zuidwolde.

🔴 Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net