Aanpassingen op NK dressuur vanwege grote deelname

Aanpassingen op NK dressuur vanwege grote deelname

8 september 2020 19:06 0 Door KNHS
Deel dit met je vrienden

📌 Ermelo
📝 KNHS | STEGEN.NET

Junioren en deelnemers in het ZZ-Zwaar krijgen op het NK dressuur (17 t/m 20 september) te maken met aanpassingen. Daartoe heeft de organisatie besloten vanwege de grote belangstelling.

Nog niet eerder was de animo voor deelname aan het NK dressuur in Ermelo zo groot. Om iedereen deel te kunnen laten nemen aan het NK is er een kleine programma wijziging nodig.

Voor de Zware Tour verandert er niets aan het programma. Op zaterdag rijden alle deelnemers aan dit kampioenschap de Grand Prix Special en op zondag rijdt een deel de Grand Prix en de beste ruiters van TeamNL gaan dan van start in de Kür.

Wijzigingen

Om iedereen die dat wil een startplaats te bieden zijn er bij de junioren en het KNHS-kampioenschap ZZ-Zwaar enkele programma wijzigingen. Zo zal de kleine finale van de Junioren verplaatst worden naar ring 2. Voor het ZZ-Zwaar zal de grootste wijziging plaatsvinden. De kleine finale gaat op zaterdag in ring 2 verreden worden, de finale staat zondag in de hoofdpiste op het programma.

Het terrein zal er dit jaar als gevolg van de coronaregels anders uit zien. Zo zal de ruimte rond de hoofdpiste volledig gevuld zijn met tribunes en VIP-boxen, om voldoende bezoekers te kunnen ontvangen.