archief
contact
+31 6 53239630

Weer wijzi­ging team EK-dres­suur: Patrick van der Meer vervangt Emmelie Scholtens

ERMELO — Emmelie Scholtens kan toch niet naar het EK-dres­suur vanwe­ge een bles­su­re van de hengst Apache. Dinsdag werd ze nog als reser­ve opge­roe­pen. „Dit is een enor­me teleur­stel­ling”, aldus Scholtens. Nu gaat Patrick van der Meer. 
Emmelie Scholtens Apache

blokjeErmelo | STEGEN.NET | KNHS

Het dres­suur­team dat naar het EK in Gothenburg gaat is opnieuw gewij­zigd. Ook reser­ve Emmelie Scholtens kan niet star­ten wegens een bles­su­re van Apache. Nu is Patrick van der Meer met Zippo opgeroepen.

Emmelie Scholtens.

Afgelopen dins­dag werd nog bekend gemaakt dat Emmelie Scholtens en de hengst Apache in Zweden zouden opdra­ven vanwe­ge een bles­su­re bij Glock’s Johnson van Hans Peter Minderhoud. Nu blijkt ook Apache door een lich­te bles­su­re te zijn getroffen.

Teleurstelling
Scholtens: „Ik was in eerste instan­tie natuur­lijk heel blij dat ik toch mee mocht naar het EK. Dat we nu toch niet kunnen gaan is een enor­me teleur­stel­ling. Gisteren merk­te ik dat Apache tijdens de trai­ning niet hele­maal zuiver liep. Na onder­zoek is geble­ken dat het herstel van deze bles­su­re enke­le weken nodig heeft en Apache dus niet op tijd fit genoeg is voor het EK.”

Bondscoach Rien van der Schaft: „Zaterdag komen alle Nederlandse dres­suur­rui­ters en hun paar­den al aan in Gothenburg. Het is heel fijn dat Patrick zijn plan­nen om heeft kunnen gooi­en en morgen­avond af kan reizen om samen met Edward, Madeleine en Diederik aan start te komen.”

Programma EK Dressuur
Dinsdag 22 augus­tus 15.00 — 22.15 uur, Grand Prix deel 1 (team)
Woensdag 23 augus­tus 15.00 — 23.00 uur, Grand Prix deel 2 (team)
Vrijdag 25 augus­tus 11.45 — 18.00 uur, Grand Prix Special (indi­vi­du­eel)
Zaterdag 26 augus­tus 14.30 — 18.00 uur, Kür op muziek (indi­vi­du­eel)

  • Het Nederlandse team voor het EK Dressuur in Gothenburg bestaat uit:
    * Edward Gal (Oosterbeek) – GLOCK’S Voice
    * Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin
    * Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons
    * Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo
gerelateerde berichten
Total
2
Share