NK dressuur twee weken later op programma

Share
  • 30 maart 2021 18:42

door: KNHS, 30 maart 2021 18:42

📌 Ermelo
📝 KNHS

Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Het NK staat nu van 3 tot en met 6 juni op de agenda en wordt verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Tijdens het NK zal er gestreden worden om de titel Nederlands kampioen in de Zware Tour (senioren), U25, Young Riders, Junioren, Children en Paradressuur. Daarnaast staan ook de KNHS kampioenschappen voor het ZZ-Zwaar en de Lichte tour op het programma.

Oorspronkelijk stond het NK dressuur gepland in het weekend van 21-23 mei. Door de titelstrijd twee weken te verplaatsen hoopt de organisatie meer ruimte te krijgen om publiek live mee te laten genieten. Tot het verplaatsen van het kampioenschap is besloten in goed overleg met de verschillende bondscoaches.

In 2020 was het NK Dressuur, tussen de verschillende coronapieken door, het eerste en tevens laatste paardensport evenement met publiek.

Dit jaar zal de organisatie er wederom alles aan doen om zoveel mogelijk mensen in het stadion te kunnen ontvangen. Net als de afgelopen jaren is de organisatie van het NK in vertrouwde handen van V2 facility en zij kijken uit naar het dressuurfeest in Ermelo.