Olivier Philippaerts heeft corona en moet BK laten schieten

Share
  • 3 september 2020 17:21

door: redactie, 3 september 2020 17:21

📌 Lanaken
📝 STEGEN.NET
📸 Stefano Grasso | Global Champions Tour

Olivier Philippaerts moet het Belgisch kampioenschap laten schieten. De 27-jarige ruiter uit Gruitrode heeft corona, zo maakte hij zelf bekend. Philippaerts zegt geen ziekteverschijnselen te hebben.

Nadat Philippaerts maandag terugkeerde uit risicogebied Saint-Tropez liet hij zich testen op Covid-19. Hoewel hij geen ziekteverschijnselen heeft testte hij positief, waardoor hij nu verplicht in quarantaine moet en niet kan deelnemen aan het BK-Jumping. Volgende week maandag zal Olivier Philippaerts een nieuwe test ondergaan. Als die negatief is kan hij opnieuw aan wedstrijden deelnemen.

Afgelopen zaterdag werd Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love nog knap derde in de vijf sterren Grote Prijs van Saint-Tropez. De zege ging naar de Braziliaanse combinatie Marlon Modolo Zanotelli/VDL Edgar M.

Vorig jaar kroonde Jos Verlooy zich tot Belgisch kampioen. Verlooy is opnieuw met Varoune van de partij. Nicola Philippaerts (Zayado), de tweelingbroer van Olivier, zal ook deelnemen in Lanaken. Hij won het BK in 2017 met H&M Chilli Willi.