archief
contact
+31 6 53239630

Springruiter Ludo Philippaerts zegt topsport vaarwel

MEEUWEN – Springruiter Ludo Philippaerts neemt afscheid van de topsport. Tijdens een soms emotionele bijeenkomst kondigde Philippaerts aan dat hij er na 46 jaar rijden mee stopt. De Belg won in totaal zeven wereldbekers.
Ludo Philippaerts kondigt zijn afscheid van de topsport aan.

blokjeMEEUWEN | STEGEN.NET
Springruiter Ludo Philippaerts heeft zijn afscheid van de grote sport aangekondigd. Tijdens een soms emotionele bijeenkomst kondigde Philippaerts aan dat hij er na 46 jaar rijden mee stopt. De Belg won in totaal zeven wereldbekers.

Ludo Philippaerts zei trots te zijn op zijn lange carrière, die ook werd gekenmerkt door periodes van vallen en opstaan. ,,De sport heeft mij alles gegeven, maar ik heb er hard voor moeten knokken en daarom ben ik ook zo fier op mijn carrière. Vandaag is het tijd om de fakkel definitief door te geven en te stoppen met mijn actieve carrière als sporter. Nicola en Olivier hebben al fantastische dingen getoond. Samen met mijn echtgenote Veronique wil ik onze zonen steunen en met raad en daad bijstaan in hun carrière.”

Waarom nu stoppen?
Philippaerts loopt al langer met het idee rond om zijn loopbaan in de topsport te beëindigen. ,,Na de oogblessure van Challenge tijdens het EK in Herning hebben we samen terug gevochten. Challenge had het moeilijk, stond een tijdlang in de kliniek met een oogblessure en dat knaagde aan mij. De twijfel nam toe. Stop ik, doe ik door.”

Ludo Philippaerts kondigt zijn afscheid van de topsport aan.
Ludo Philippaerts kondigt zijn afscheid van de topsport aan.
PETER CRAENEN

,,Samen raakten we er uit en in het voorjaar van 2014 namen we opnieuw deel aan wedstrijden. De microbe beet mij opnieuw en in Rome won ik samen met Challenge en mijn zoon Nicola de landenwedstrijd. Eén week later reisde ik met Challenge af naar Zwitserland en won ik de kwalificatieproef van de Grote Prijs van Sankt Gallen. We waren helemaal terug! De volgende wedstrijd was in Fontainebleau. Iedereen weet intussen hoe het daar is verlopen. Ik ben gevallen, een val die abrupt een einde maakte aan een carrière van 46 jaar. Tien dagen later heb ik deelgenomen aan de jumping van Bergen maar het ging niet meer. Ik ben naar huis gereden en aan mijn vrouw verteld dat ik nooit meer zou rijden.”

Goed nagedacht
,,Ik heb die beslissing niet meteen kenbaar gemaakt en heb er heel goed over nagedacht. Sinds kort ben ik er uit, ik stop als topsporter. Ik sluit niet uit dat als er nog eens een paard moet getest worden ik nog eens deelneem aan een kleine jumping, al is dat niet meteen het plan.”

Total
1
Shares
1 comment

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
1
Share