Olivier Philippaerts ‘ziels­gelukkig’ na over­winning in Stock­holm

Share
  • 30 juni 2024 19:30

door: redactie, 30 juni 2024 19:30
Stockholm
stegen.net | persbericht

Olivier Philip­paerts en zijn 12-jarige ruin H&M Miro hebben zon­dag­middag de GP van de Longines Global Champions Tour in Stock­holm gewonnen. De Belgische com­binatie was de snelste in een barrage met tien. Voor Olivier Philip­paerts is het zijn eerste eind­zege in deze reeks.

Olivier Philippaerts begon sterk aan de GP en plaatste zich probleemloos voor de barrage. Negen andere combinaties, waaronder de Belgen Jérôme Guery (Quel Homme de Hus) en Gregory Whatelet (Bond James Bond de Hay) volgden zijn voorbeeld.

Olivier Philippaerts en H&M Miro bij de Global Champions Tour in Stockholm.

,,Eindelijk. Eindelijk”, vertelde Olivier Philippaerts na afloop van de barrage. ,,Ik jaag al jaren deze zege na en nu is het eindelijk gelukt. Tot op vandaag moest ik tevreden zijn met enkele tweede en derde plaatsen. Vandaag mag de nul van het bord. Het niveau is hier zeer hoog en iedereen wil winnen. Vandaar ook dat het zo moeilijk is. Maar goed. Het is gelukt.”

Na afloop van de kwalificaties had Olivier al een goed gevoel. ,,Samen met Miro eindigden we achtste in die kwalificatie. Los van het resultaat was het gevoel zeer goed. Tijdens het basisparcours was dat gevoel er ook. Samen met negen andere combinaties kwalificeerden we ons voor de barrage. Ik kwam als zevende aan de beurt. Ik had vandaag echt geen zin om tweede te worden en besloot om er vol voor te gaan. We namen wat risico’s, maar het lukte. Vandaag klopte alles. Ik word hier zielsgelukkig van.”


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws