Maikel van der Vleuten toont met Dana Blue vorm in Global Champions Tour Valkenswaard

  • 11 augustus 2019 09:00
door: redactie, 11 augustus 2019 09:00

Valkenswaard
STEGEN.NET | Persbericht LGCT

Maikel van der Vleuten en zijn elf jaar oude merrie Dana Blue gaven alles en wonnen voor het uitzinnige publiek in Valkenswaard de Global Champions Tour. Dat geeft toch weer een beetje moed richting het EK Rotterdam. Tweede bij deze 15e etappe werd de Belg Olivier Philipperts met zijn merrie H & M Legend of Love.

Maikel van der Vleuten met Dana Blue.
📸 LGCT | Stefano Grasso

Acht van de zestig starters kwalificeerden zich met een foutloze ronde over het 1.60m hoge vijfsterrenparcours voor de barrage. De Italiaanse parcoursontwerper Ulliano Vezzani maakte het de ruiters en hun paarden op de grote zandpiste van de Tops International Arena behoorlijk moeilijk. En dat was helemaal naar de zin van de gastheer Jan Tops die graag kleinere, spannende startersvelden ziet als het om een prijzenpot van € 300.000,– gaat.

Van der Vleuten mag daarvan € 90.000,– mee naar huis nemen. Aangezien hij met het winnen van de LGCT Grand Prix van Monaco al een startplaats had verdiend voor de Longines Super Grand Prix bij de Play Offs in november in Praag maakt Olivier Philippaerts nu aanspraak op een startplaats. Daar zullen voor de tweede keer de winnaars van de Grand Prix van de LGCT van dit seizoen, en eventueel tweede- of derde prijswinnaars een greep proberen te doen in de prijzenpot van meer dan € 10.000.000,–.

,,Ik heb hier nog niet eerder een Grote Prijs kunnen winnen”, aldus Maikel van der Vleuten na afloop. Samen met zijn vader moest hij lange tijd wachten voordat de laatste starter finishte. ,,Na je eigen rondje kun je alleen nog maar wachten. Dat zijn hele lange minuten”, vertelde de winnaar.

Blijdschap was er ook bij Olivier Philippaerts. H&M Legend of Love is pas hersteld van een blessure. ,,Legend stond een kleine twee maanden aan de kant. De laatste proef voor haar blessure was hier in Valkenswaard”, zegt Olivier Philippaerts.

,,Eind juli trad ze in Berlijn opnieuw in competitie. Vandaag heeft ze alles gegeven. Legend is een paard met een exceptioneel potentieel. Als ze in vorm is doe je altijd mee voor de zege. Dat bleek nog maar eens vandaag. De reden dat we hier niet winnen ligt aan mezelf. We waren de eerste combinatie in de barrage met acht. Op de laatste hindernis bouwde ik wat voorbehoud in. Daar heb ik een seconde en de zege laten liggen. Maar deze prestatie maakt me bijzonder gelukkig.”

Na 15 van de 18 etappes gaat Pieter Devos (266) nog steeds aan de leiding van het algemeen klassement in de wereldwijd hoogst gedoteerde en zwaarste competitie. Ben Maher (252) is tweede en Kevin Staut (239) volgt.

🔴 Stegen.net | Persbericht