Dubbele overwinning Trea Mulder en Brinkhof’s Zaira op CH Eext

  • 7 juni 2014 19:44
door: Steven Stegen, 7 juni 2014 19:44

blokjeEEXT | STEGEN.NET
Prachtige velden en een stralende zon, het was vrijdagavond genieten bij de Subtop-rubrieken bij het CH Eext. Voor Trea Mulder-Dolsma was dat zeker het geval. Ze won met Brinkhof’s Zaira zowel de Prix St. Georges als de Intermédiare I.

Trea Mulder en de geweldig dravende Brinkhof's Zaira wonnen de Prix st. Georges en de Intermédiare I. ©Steven Stegen

Trea Mulder en de geweldig dravende Brinkhof’s Zaira wonnen de Prix st. Georges en de Intermédiare I.
©Steven Stegen

Trea Mulder kwam gelijk in de Prix St. Georges al ijzersterk voor de dag. Vooral de draf van Brinkhof’s Zaira (v. Don Romantic) is heerlijk om naar te kijken. De merrie toont daarbij veel afdruk. De juryleden Rita van den Engel en Mirjam Drenth plaatsten de combinatie uit Lhee unaniem aan kop, met een gemiddelde score van 66,91%. In de Intermédiare I won Mulder met een resultaat van 66,25%.

Goede tweede in beide proeven was Laura Zwart met Sandokan Smh (v. Rousseau). De combinatie maakte een goede indruk, maar werkte sommige onderdelen net iets gehaast af. Toch kon ook Zwart tevreden zijn met haar scores van 63,36% en 62,06%.

Tevredenheid was er ook bij Jarmilla Peterson, vooral over haar optreden met Don Chello in de Intermédiare I. Het was de tweede wedstrijd op dit niveau en dat resulteerde in een mooie derde plaats en een voldoende score van 60,66%. In de Prix St. Georges was Peterson ook op weg naar een goed resultaat, maar bij de eerste uitgestrekte draf hield ze haar paard in, omdat ze ten onrechte dacht dat de jury de bel luidde, maar dat bleek achteraf in een andere ring te gebeuren.

Femke Beljon won met Zeanine een ZZ-zwaar proef. ©Steven Stegen

Femke Beljon won met Zeanine een ZZ-zwaar proef.
©Steven Stegen

De overwinningen in de ZZ-zwaar waren voor Elise Kranenburg met Pina Colada (66,43%) en Femke Beljon en Zeanine (63,14%).