archief
contact
+31 6 53239630

Nieuwe coronaregels: einde groepslessen? (update)

🐴 ERMELO Het kabinet kondigde dinsdagavond een aantal aanscherpingen aan in de strijd tegen de verspreiding van corona. Zo mogen groepslessen vanaf woensdag 4 november 20.00 niet meer gegeven worden. Dat duurt tot 19 november.

🐴 Ermelo
📝 paardensportnoord

Het kabinet kondigde dinsdagavond een aantal aanscherpingen aan in de strijd tegen de verspreiding van corona. Zo mogen groepslessen vanaf woensdag 4 november 20.00 niet meer gegeven worden. Dat duurt tot 19 november.

Het lijken duidelijke regels, maar binnen de paardensport is er toch de nodige twijfel, omdat bij groepslessen de onderlinge afstand ruim meer is dan anderhalve meter.

De KNHS kan vooralsnog ook geen duidelijkheid scheppen, zo meldt de paardensportbond op de website. ,,Het is op dit moment onvoldoende duidelijk of groepslessen voor volwassenen (vanaf 18 jaar) de komende twee weken zijn toegestaan. Zodra hier meer duidelijkheid over komt, zullen we dat hier melden”, zo stelt de KNHS.

Verenigingen en hun rijdende leden kunnen voorlopig weinig anders doen dan afwachten hoe dit precies gaat uitpakken. KNHS en FNRS stellen zich flink in te spannen om de belangen van de paardensport te behartigen.

UPDATE 5 november
Tom Elbersen van het ministerie van Volksgezondheid meldt in diverse media dat het verbod op groepslessen met name voor sportscholen geldt. Sporten in clubverband in hallen mag wel. ,,Dat is een uitzondering op de generieke regel dat sportaccommodaties dichtgaan. Een hal is doorgaans veel ruimer dan fitnesszaal.”

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel