Christa Larmoyeur: ‘Ovation is vredig ingeslapen’

Christa Larmoyeur: ‘Ovation is vredig ingeslapen’

17 januari 2021 11:40 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

📌 Winschoten
📝 paardensportnoord

Christa Larmoyeur heeft afscheid moeten nemen van haar paard Ovation. De Cabochon-nakomeling is 25 jaar geworden en is vredig ingeslapen, zo meldt Larmoyeur op Facebook.

,,Een paar uur geleden hebben wij het moeilijke besluit moeten nemen om Ovation in te laten slapen”, schrijft de amazone uit Winschoten. ,,Ovation waar ik in mijn ruitersport carrière verreweg het meeste aan te danken heb. Een paard met een karakter van goud die van elke dag training een feestje maakte.”

Het afscheid van Ovation, die nog een keer de baan rond gaat met Christa Larmoyeur.
Het publieke afscheid van Ovation in 2014, die nog een keer de baan rond gaat met Christa Larmoyeur.
📸 Indoor Groningen | Mariol Middel

Christa Larmoyeur reikte met Ovation tot het A-kader. Ovation was onder het zadel van Larmoyeur sinds 2004. In 2006 debuteerde de combinatie in de Zware Tour. Ze wonnen onder andere de wereldbekerwedstrijden van Brno en Miercezin.

Afscheid

Eind december 2014 nam Ovation afscheid van de sport tijdens Indoor Groningen om van zijn verdiende pensioen te genieten. ,,Hij was mijn vriend die elke morgen op mij stond te wachten en die erg beledigd was wanneer ik een dag toevallig niet met hem kon beginnen. Dan sloeg hij de stal kort en klein. Die band creëer je wanneer je een paard vanaf zijn tweede op stal hebt staan en er dag na dag, jaar na jaar mee optrekt.”