Indoor Brabant gaat door, maar zonder publiek

Share
  • 18 januari 2021 14:31

door: redactie, 18 januari 2021 14:31

📌 DEN BOSCH
📝 paardensportnoord

Indoor Brabant gaat door, maar de editie van 12 tot en met 14 maart zal wel gehouden worden zonder publiek. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

Ook tijdens de lockdown in verband met corona mag topsport doorgaan. ,,Het is belangrijk om ondanks alle beperkingen de continuïteit van de paardensport te waarborgen. Dit is essentieel voor de paarden, ruiters en alle anderen die aan de paardensportbranche verbonden zijn”, aldus Anky van Grunsven, voorzitter van The Dutch Masters.

Henrik von Ackermann en Toveks Mary Lou tijdens Indoor Brabant.
📸 DigiShots | Indoor Brabant

De organisatie toont zich dankbaar voor alle steun die zij mocht ontvangen van haar partners na de afgelasting van de editie van 2020. NOC*NSF reageert positief: ,,Het is belangrijk voor de paardensport dat er weer topwedstrijden gehouden kunnen worden. Voor de TeamNL sporters biedt dit de nodige perspectief om zich voor te bereiden op de Olympische en Paralympische Spelen. Dat geldt zeker voor de paardensport waar niet alleen de ruiters, maar ook de paarden in topvorm moeten komen. Het is mooi dat The Dutch Masters georganiseerd kan worden, zodat de TeamNL sporters zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op de Spelen.”

Zonder publiek

Gezien de huidige omstandigheden zal The Dutch Masters zonder publiek en in aangepaste vorm plaatsvinden. De veiligheid van deelnemers en medewerkers heeft de hoogste prioriteit en de organisatie zal dan ook in nauw contact blijven met de veiligheidsregio zodat het evenement volledig corona-proof in een besloten omgeving kan worden georganiseerd.

Namens het stadsbestuur van ‘s-Hertogenbosch is ook wethouder Huib van Olden tevreden met deze lijn: ,,Dat deze belangrijke wedstrijd voor onze stad en provincie op veilige wijze doorgang kan vinden, doet mijn sporthart natuurlijk sneller kloppen.” The Dutch Masters zal voor iedereen uitgebreid te volgen zijn via diverse media en tv-uitzendingen.

Rolex verlengt samenwerking

Hoofdsponsor Rolex heeft de samenwerking met The Dutch Masters voor lange termijn verlengd. Het Zwitserse horlogemerk is sinds 2014 als partner verbonden aan The Dutch Masters. Sinds 2018 maakt The Dutch Masters onderdeel uit van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping samen met drie van ‘s werelds beste concoursen: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Genève in Zwitserland.