Daniel Deusser verdedigt zege bij The Dutch Masters Indoor Brabant

Share
  • 2 februari 2023 15:29

door: redactie, 2 februari 2023 15:29

📌 DEN BOSCH – The Dutch Masters (9-12 maart) heeft de aan­melding van zowel de winnaar van vorig jaar, Daniel Deusser, als de nummer 1 van de wereld, Henrik von Ecker­mann, binnen.

Deusser wist vorig jaar op grootste wijze de Rolex Grand Prix te winnen met Scuderia 1918 Tobago Z. De 41-jarige Duitse ruiter die rijdt voor Stephex Stables in het Belgische Wolver­tem gaat ook dit jaar voor de over­winning met dezelfde 15-jarige Zangers­heide hengst. ,,Ik start hem dit weekend nog in Bordeaux en daarna krijgt hij vier weken rust. Ik hou hem in vorm, maar even geen wedstrijden, zodat hij fris aan de start komt in ‘s-Hertogen­bosch.”

Er staat flink wat op het spel voor Deusser. In september wist hij de Major van CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ te winnen. Deze overwinning kon hij niet herhalen tijdens het CHI Genève, maar er wacht hem in de Brabanthallen een bonus van 250.000 euro. Deze bonus krijgt een ruiter die twee niet opeenvolgende majors binnen de cyclus van vier weet te winnen. ,,Ik heb er geen stress van, maar een beetje spanning zodra het moment daar is, voel ik natuurlijk wel.”

Henrik von Ackermann en Toveks Mary Lou tijdens de Dutch Masters – Indoor Brabant in 2019.
📸 TDM | Digishots

Deusser komt graag naar The Dutch Masters. ,,Het is een evenement met een prima sfeer. De infrastructuur is prettig met rustige losrijpistes waar je je optimaal kunt voorbereiden. Het programma is ook super fijn. Niet teveel wedstrijden, niet te vroeg en niet te laat. Dat is voor ons ruiters en zeker voor de paarden prettig.”

Flinke concurrentie

Deusser kan rekenen op flinke concurrentie, waaronder van de nummer 1 van de wereld, Henrik von Eckermann. Von Eckermann won de Rolex Grand Prix van The Dutch Masters in 2019 met zijn toenmalige toppaard Toveks Mary Lou, die nu van een welverdiend pensioen mag genieten.

De 41-jarige Zweed heeft, samen met partner Jannika Sprunger, zijn basis in het Limburgse Kessel waar zij een sportstal runnen. Von Ecker­mann is zowel indivi­dueel als met het Zweedse team de regerend wereld­kampioen. Tijdens de Olym­pische Spelen van Tokyo (2021) won hij de zilveren medaille met het team.

Op zondag 12 maart zal duidelijk worden wie met de over­winning aan de haal zal gaan. De Rolex Grand Prix wordt verreden om 15.00 uur. De kwali­ficaties worden verreden op vrijdag­avond 10 maart, de VDL Groep Prijs, en op zater­dag­avond 11 maart, de Audi Prijs.

📝 bronnen: persbericht | Stegen.net
📸 TDM | Digishots