archief
contact
+31 6 53239630

KNHS zet streep door indoor kampioenschappen

📌 ERMELO – De indoor kampioenschappen van de KNHS gaan deze winter niet door vanwege corona. Dat maakte de hippische sportbond zaterdag bekend. De KNHS spreekt van een ‘vervelend besluit’.
Laura Zwart met Lumen Express tijdens het KNHS-kampioenschap van 2016.

📌 Ermelo
📝 KNHS | paardensportnoord

De indoor kampioenschappen van de KNHS gaan deze winter niet door vanwege corona. Dat maakte de hippische sportbond zaterdag bekend. De KNHS spreekt van een ‘vervelend besluit’.

Eind 2020 was er nog goede hoop dat er door het later organiseren van de KNHS Indoorkampioenschappen nog mogelijkheden waren voor het realiseren van deze mooie titelstrijd. Het verplaatsen van het kampioenschap gaf de regio’s langer de tijd om meetmomenten, selecties en/of regiokampioenschappen te laten verrijden.

KNHS-kampioenschap Laura Zwart
Laura Zwart met Lumen Express tijdens het KNHS-kampioenschap van 2016.

Helaas is nu gebleken dat dit door het verlengen van de huidige lockdown geen realistisch plan meer is. Met de laatste verlenging van de lockdown zullen activiteiten zoals meetmomenten op zijn vroegst half februari plaats kunnen vinden en dat is voor veel regio’s te laat om een eerlijke en goede selectie te laten plaatsvinden.

De KNHS Indoorkampioenschappen 2021 stonden op de agenda in de weekenden van 19 maart tot en met 5 april.

‘Geen andere keus’

Manager wedstrijdsport Gerard Arkema is duidelijk: ,,Ik ben net begonnen met mijn werkzaamheden bij de KNHS en keek uit naar mooie sport op de Indoorkampioenschappen. Helaas hebben we geen andere keus dan annuleren van de kampioenschappen. We gaan ons beraden op mogelijkheden die we wel hebben in de nabije toekomst, maar voor nu is de situatie te onzeker. Ik was graag anders aan deze uitdaging begonnen, maar het is niet anders.”


Total
28
Shares
0 deel
0 deel
28 deel
0 Tweet
0 deel