Frank Schuttert is springtitels kwijt

Frank Schuttert is springtitels kwijt

2 april 2009 19:12 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut
Frank Schuttert tijdens de titelstrijd in Ermelo, waar hij dus niet had mogen starten. ©Roos Meertens

Frank Schuttert tijdens de titelstrijd in Ermelo, waar hij dus niet had mogen starten. ©Roos Meertens

ERMELO – Frank Schuttert uit Ommen is zijn KNHS-titel en de Overijsselse titel in de klasse Z kwijt. Dat heeft de KNHS donderdag laten weten. Bij nacontrole op startgerechtigdheid is gebleken dat Frank Schuttert niet had mogen starten met Superstar in de klasse Z.

De KNHS volgt hiermee artikel 4 uit de algemene bepalingen van het vraagprogramma en artikel 3 uit het reglement van de KNHS Kampioenschappen 2009. Schuttert heeft met Superstar al meerdere malen op 1,40 m niveau gestart, waardoor deelname aan de kampioenschappen klasse Z reglementair niet toegestaan is.

De KNHS vindt dit een ernstige zaak. Iedere starter is volgens de bond zelf verantwoordelijk om te starten in de juiste klasse. In het wedstrijdplatform is bepaald dat controle op startgerechtigheid achteraf plaatsvindt en dat bij onterechte deelname het resultaat alsnog wordt geschrapt. Hiermee raakt Schuttert zijn titel kwijt en moeten alle prijzen worden ingeleverd. De KNHS-aanklager beraadt zich welke maatregelen verder tegen de deelnemer worden genomen.

Door deze omstandigheden gaat de KNHS-indoor titel klasse Z-springen naar Elsemiek Leijenaar uit Bathmen met Vagebond (v. Recruut).

NHP | KNHS

Deel dit bericht