Dinja van Liere en Febe van Zwambagt schitteren in Tolbert

Dinja van Liere en Febe van Zwambagt schitteren in Tolbert

15 februari 2021 15:35 0

Door Petra Duindam
 
Leestijd: 3 minuten

📌 Tolbert
📝 paardensportnoord

Dinja van Liere won op de tweede dag van de Subtop in Tolbert de Grand Prix. Edward Gal, de glorieuze winnaar van zaterdag, kwam niet meer aan de start en dat zorgde voor een open wedstrijd.

Het begrijpelijke afzeggen van Gal, zaterdag eerste en tweede, zorgde er voor dat een aantal ruiters van de wachtlijst alsnog in actie kon komen in de HJC-manege.

Dinja van Liere Subtop Tolbert 2021
Dinja van Liere met Hermes tijdens de huldiging.
📸 Petra Duindam

Peter Spahn was degene die van deze mogelijkheid gebruik maakte en zondag van start ging met Jeroen Poll. Deze Anders 451 zoon debuteerde in de Grand Prix en ze reden meteen een mooie score van 66,2%. Peter Spahn ging niet van start met zijn andere topper Elias 494, want deze hengst staat in quarantaine op weg naar Qatar. Daar zijn ze voor uitgenodigd, maar een heel voortraject gaat hier aan vooraf.

Eerste, tweede en derde

In de U25 was het wederom Febe van Zwambagt die er met de prijzen vandoor ging. Eerste, tweede en derde worden dat is wel heel bijzonder!

Febe van Zwambacht tijdens de ereronde.
📸 Petra Duindam

Dat vond ook haar werkgever en bondscoach Alex van Silfhout. ,,Ik ben erg tevreden, maar niet alleen omdat ze gewonnen heeft. Febe kan goed relativeren en kan tegen commentaar. Die instelling heb je nodig als je verder wilt in de sport.”

Van Liere wint Grand Prix

De Grand Prix werd gewonnen door Dinja van Liere met Hermés (v. Easy Game). Zaterdag behaalde ze al een prachtige score van ruim 73% en zondag deed ze er nog een schepje bovenop en werd de 75 % aangetikt, wat tevens een A kaderscore is. Ook haar andere troef, de merrie Haute Couture (v. Connaisseur), deed super haar best met twee keer 72% als resultaat.

Vincent van Gasselt en Dinja van Liere.
📸 Petra Duindam

Vincent van Gasselt met Delacroix II (v.Dancier) zat Dinja op haar hielen en werd tweede. Ook hij behaalde een A kaderscore. Vincent is net een blij ei volgens Lineke Meursing van de organisatie, altijd een lach op zijn gezicht en fijn rijden.

Op de derde plaats was het Denise Nekeman met Boston STH (v. Johnson) die haar prijzen op kon komen halen. Boston was al naar huis dus een ereronde zat er niet in.

Er was ook een overall prijs en die ging over de twee dagen. Vincent van Gasselt mocht deze overwinning op zijn naam zetten. Prachtige prijzen werden er overhandigd en ook hij kon tevreden naar huis gaan. Dit was pas zijn vierde Grand Prix wedstrijd en hij maakt zoveel goede stappen en Vincent is zo blij met Delacroix II die hij rijdt voor Vera Verwelius.

Piekfijn in orde!

door: Petra Duindam

Ik had het geluk dat ik zelf twee dagen aanwezig kon zijn en heb goed kunnen kijken wat een toporganisatie L&R Horse Events is. Het was piekfijn in orde en aan alles was gedacht. De hallen waren mooi verwarmd door Co neutrale pelletkachels en het was daardoor erg aangenaam om met dit koude winterweer binnen te zijn. Ook was het hele terrein sneeuwvrij gemaakt door de Hjc Manege.

Subtop Tolbert

Voor de organisatie en jury’s was ook erg goed gezorgd door Inge Sikkens – Derks (zie foto) bondscoach Alex van Silfhout is wel een aantal kilo’s zwaarder weer op weg naar Lunteren gegaan!

De pers was volop aanwezig zelfs de NOS heeft aandacht aan onze prachtige paardensport besteed. Zelfs de kranten schreven er over. En natuurlijk is het voornamelijk omdat Edward Gal met zijn twee Totillas nakomelingen deelnam.

Nu zijn dat ook twee prachtige en bijna magische paarden net als hun vader, de helaas gestorven, Totilas. Beide lieten hun potentie zien waarbij Glock’s Toto Junior ook nog eens het evenbeeld van zijn vader is. Het was gewoon zonde dat er geen publiek aanwezig kon zijn om dit te kunnen aanschouwen. En zelfs bij deze tophengsten zijn we nog punten van verbetering maar dit biedt al heel veel voor de toekomst. En voor Tokio!

Ik hoop dat door deze wedstrijd er een opening komt voor meer paardenevenementen omdat ik heb gezien dat het veilig en op afstand kan!