archief
contact
+31 6 53239630

Dinja van Liere en Febe van Zwambagt schit­te­ren in Tolbert

ūüďĆ TOLBERT ‚ÄĒ Dinja van Liere won op de twee¬≠de dag van de Subtop in Tolbert de Grand Prix. Bij de U25 domi¬≠neer¬≠de Febe van Zwambagt. 
Dinja van Liere Subtop Tolbert 2021

ūüďĆ Tolbert
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord

Dinja van Liere won op de twee­de dag van de Subtop in Tolbert de Grand Prix. Edward Gal, de glori­eu­ze winnaar van zater­dag, kwam niet meer aan de start en dat zorg­de voor een open wedstrijd.

Het begrij­pe­lij­ke afzeg­gen van Gal, zater­dag eerste en twee­de, zorg­de er voor dat een aantal ruiters van de wacht­lijst alsnog in actie kon komen in de HJC-manege.

Dinja van Liere Subtop Tolbert 2021
Dinja van Liere met Hermes tijdens de huldiging.
ūüďł Petra Duindam

Peter Spahn was dege­ne die van deze moge­lijk­heid gebruik maak­te en zondag van start ging met Jeroen Poll. Deze Anders 451 zoon debu­teer­de in de Grand Prix en ze reden meteen een mooie score van 66,2%. Peter Spahn ging niet van start met zijn ande­re topper Elias 494, want deze hengst staat in quaran­tai­ne op weg naar Qatar. Daar zijn ze voor uitge­no­digd, maar een heel voor­tra­ject gaat hier aan vooraf.

Eerste, twee¬≠de en derde

In de U25 was het weder¬≠om Febe van Zwambagt die er met de prij¬≠zen vandoor ging. Eerste, twee¬≠de en derde worden dat is wel heel bijzonder! 

Febe van Zwambacht tijdens de ereron­de.
ūüďł Petra Duindam

Dat vond ook haar werk¬≠ge¬≠ver en bonds¬≠coach Alex van Silfhout. ‚ÄěIk ben erg tevre¬≠den, maar niet alleen omdat ze gewon¬≠nen heeft. Febe kan goed rela¬≠ti¬≠ve¬≠ren en kan tegen commen¬≠taar. Die instel¬≠ling heb je nodig als je verder wilt in de sport.‚ÄĚ

Van Liere wint Grand Prix 

De Grand Prix werd gewon­nen door Dinja van Liere met Hermés (v. Easy Game). Zaterdag behaal­de ze al een prach­ti­ge score van ruim 73% en zondag deed ze er nog een schep­je boven­op en werd de 75 % aange­tikt, wat tevens een A kader­sco­re is. Ook haar ande­re troef, de merrie Haute Couture (v. Connaisseur), deed super haar best met twee keer 72% als resultaat.

Vincent van Gasselt en Dinja van Liere.
ūüďł Petra Duindam

Vincent van Gasselt met Delacroix II (v.Dancier) zat Dinja op haar hielen en werd twee­de. Ook hij behaal­de een A kader­sco­re. Vincent is net een blij ei volgens Lineke Meursing van de orga­ni­sa­tie, altijd een lach op zijn gezicht en fijn rijden.

Op de derde plaats was het Denise Nekeman met Boston STH (v. Johnson) die haar prij¬≠zen op kon komen halen. Boston was al naar huis dus een ereron¬≠de zat er niet in.

Er was ook een over­all prijs en die ging over de twee dagen. Vincent van Gasselt mocht deze over­win­ning op zijn naam zetten. Prachtige prij­zen werden er over­han­digd en ook hij kon tevre­den naar huis gaan. Dit was pas zijn vier­de Grand Prix wedstrijd en hij maakt zoveel goede stap­pen en Vincent is zo blij met Delacroix II die hij rijdt voor Vera Verwelius.

Piekfijn in orde!

door: Petra Duindam

Ik had het geluk dat ik zelf twee dagen aanwe¬≠zig kon zijn en heb goed kunnen kijken wat een topor¬≠ga¬≠ni¬≠sa¬≠tie L&R Horse Events is. Het was piek¬≠fijn in orde en aan alles was gedacht. De hallen waren mooi verwarmd door Co neutra¬≠le pellet¬≠ka¬≠chels en het was daar¬≠door erg aange¬≠naam om met dit koude winter¬≠weer binnen te zijn. Ook was het hele terrein sneeuw¬≠vrij gemaakt door de Hjc Manege. 

Subtop Tolbert

Voor de orga¬≠ni¬≠sa¬≠tie en jury‚Äôs was ook erg goed gezorgd door Inge Sikkens ‚Äď Derks (zie foto) bonds¬≠coach Alex van Silfhout is wel een aantal kilo‚Äôs zwaar¬≠der weer op weg naar Lunteren gegaan!

De pers was volop aanwe­zig zelfs de NOS heeft aandacht aan onze prach­ti­ge paar­den­sport besteed. Zelfs de kran­ten schre­ven er over. En natuur­lijk is het voor­na­me­lijk omdat Edward Gal met zijn twee Totillas nako­me­lin­gen deelnam.

Nu zijn dat ook twee prach¬≠ti¬≠ge en bijna magi¬≠sche paar¬≠den net als hun vader, de helaas gestor¬≠ven, Totilas. Beide lieten hun poten¬≠tie zien waar¬≠bij Glock‚Äôs Toto Junior ook nog eens het even¬≠beeld van zijn vader is. Het was gewoon zonde dat er geen publiek aanwe¬≠zig kon zijn om dit te kunnen aanschou¬≠wen. En zelfs bij deze topheng¬≠sten zijn we nog punten van verbe¬≠te¬≠ring maar dit biedt al heel veel voor de toekomst. En voor Tokio!

Ik hoop dat door deze wedstrijd er een opening komt voor meer paar­de­n­e­ve­ne­men­ten omdat ik heb gezien dat het veilig en op afstand kan!

gerelateerde berichten
Total
12
Share