K&U De Meern: Dinja van Liere en Emmelie Scholtens vallen op

Share
  • 28 februari 2021 19:22

door: KNHS, 28 februari 2021 19:22

📌 De Meern
📝 KNHS

Dinja van Liere (Uden) en Emmelie Scholtens (Gorinchem) deden goede zaken goede zaken in de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bij de Kadervorming en Uitzendwedstrijd (K&U) in De Meern.

Van Liere won vrijdag met de KWPN-hengst Hermès de gecombineerde wedstrijd voor Grand Prix en Grand Prix Special, in de eerste Special die ze in haar carrière reed. Zaterdag ging de winst naar Emmelie Scholtens met haar zwarte hengst Desperado N,O.P., die zich daarmee in goede vorm toonden voor de FEI Wereldbekerwedstrijd over veertien dagen in Den Bosch.

Vincent van Gasselt en Dinja van Liere tijdens de wedstrijd in Tolbert.
📸 Petra Duindam

,,Er werd goed gereden”, vertelt Maarten van der Heijden, jury bij de letter C op de wedstrijd op zaterdag in De Meern. ,,Het was een wedstrijd van hoog niveau met de eerste tien combinaties die boven de 71 procent scoorden. De top twee sprong er echt boven uit. Emmelie Scholtens reed met Desperado N.O.P. een goede proef met een fijne aanleuning en mooi bergop. Desperado stond er heel goed aan.”

Ook over de nummer twee Vincent-Julien van Gasselt was Van der Heijden te spreken. ,,Een heel harmonieus beeld en het zag er heel vanzelfsprekend uit. Ze kunnen nog hoger scoren en achten wel negens kunnen worden als Vincent zijn paard Delacroix II nog iets opener rijdt in de hals.”

Adelinde Cornelissen reed haar elfjarige hengst Fleau de Baian naar de derde plaats. ,,Adelinde reed een heel aansprekende proef met mooie series en een mooi galopgedeelte. Echt een hele fijne proef.”

Dinja van Liere

Op vrijdag startten 31 combinaties in De Meern in de gecombineerde wedstrijd voor Grand Prix en Grand Prix Special. Dinja van Liere reed zich met haar jonge paarden naar de hoogste treden van het podium. Een opmerkelijk en heel goed resultaat, omdat het voor Van Liere de eerste keer in haar succesvolle loopbaan was dat ze op het allerhoogste niveau, de Grand Prix Special, reed.

,,Ik ben zeer content”, lacht Van Liere, die haar negenjarige paarden Hermès en Haute Couture vrijdag voor het eerst in de Grand Prix Special startte. ,,Ik had zelf ook nooit eerder een Grand Prix Special gereden. Het is ook best wel een pittige proef. Met allebei de paarden had ik wat kleine foutjes. Haute Couture had een foutje in de galopchangementen om de pas op de middellijn. Bij Hermès was het aangalopperen minder mooi en reed ik iets te wild op de laatste lijn. Daarna begon hij wel weer heel mooi te piafferen. Dat zijn wel dure fouten. Ik vond het spannend om de Special te rijden, maar wel leuk.”

Dertien dagen geleden bij de eerste K&U-wedstrijd in Tolbert was Van Liere de beste op de tweede dag in de Grand Prix met Hermès. ,,Omdat ik vind dat de Special ze heel goed ligt, koos ik ervoor om vandaag de Special te rijden. Haute Couture scoorde nu zelfs twee procent hoger dan in de Grand Prix Tolbert en scoorde zelfs negens voor haar passage. Ik vond het ook wel nuttig om met beide de Special te rijden, om te kijken hoe ze er voor staan.”

Marieke van der Putten eindige op de derde plaats met Her Majesty TF RS2. Anne Meulendijks, die deze week te horen kreeg dat ze deel mag nemen aan The Dutch Master Indoor Brabant, reed haar routinier MDH Avanti N.O.P. naar de vierde plaats met een percentage van 73.406.