archief
contact
+31 6 53239630

K&U De Meern: Dinja van Liere en Emmelie Scholtens vallen op

ūüďĆ DE MEERN ‚ÄĒ Dinja van Liere (Uden) en Emmelie Scholtens (Gorinchem) deden goede zaken goede zaken in de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bij de Kadervorming en Uitzendwedstrijd (K&U) in De Meern. 

ūüďĆ De Meern
ūüďĚ KNHS

Dinja van Liere (Uden) en Emmelie Scholtens (Gorinchem) deden goede zaken goede zaken in de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bij de Kadervorming en Uitzendwedstrijd (K&U) in De Meern.

Van Liere won vrij¬≠dag met de KWPN-hengst Herm√®s de gecom¬≠bi¬≠neer¬≠de wedstrijd voor Grand Prix en Grand Prix Special, in de eerste Special die ze in haar carri¬≠√®¬≠re reed. Zaterdag ging de winst naar Emmelie Scholtens met haar zwar¬≠te hengst Desperado N,O.P., die zich daar¬≠mee in goede vorm toon¬≠den voor de FEI Wereldbekerwedstrijd over veer¬≠tien dagen in Den Bosch.

Vincent van Gasselt en Dinja van Liere tijdens de wedstrijd in Tolbert.
ūüďł Petra Duindam

‚ÄěEr werd goed gere¬≠den‚ÄĚ, vertelt Maarten van der Heijden, jury bij de letter C op de wedstrijd op zater¬≠dag in De Meern. ‚ÄěHet was een wedstrijd van hoog niveau met de eerste tien combi¬≠na¬≠ties die boven de 71 procent scoor¬≠den. De top twee sprong er echt boven uit. Emmelie Scholtens reed met Desperado N.O.P. een goede proef met een fijne aanleu¬≠ning en mooi berg¬≠op. Desperado stond er heel goed aan.‚ÄĚ

Ook over de nummer twee Vincent-Julien van Gasselt was Van der Heijden te spre¬≠ken. ‚ÄěEen heel harmo¬≠ni¬≠eus beeld en het zag er heel vanzelf¬≠spre¬≠kend uit. Ze kunnen nog hoger scoren en achten wel negens kunnen worden als Vincent zijn paard Delacroix II nog iets opener rijdt in de hals.‚ÄĚ

Adelinde Cornelissen reed haar elfja¬≠ri¬≠ge hengst Fleau de Baian naar de derde plaats. ‚ÄěAdelinde reed een heel aanspre¬≠ken¬≠de proef met mooie series en een mooi galop¬≠ge¬≠deel¬≠te. Echt een hele fijne proef.‚ÄĚ

Dinja van Liere

Op vrij­dag start­ten 31 combi­na­ties in De Meern in de gecom­bi­neer­de wedstrijd voor Grand Prix en Grand Prix Special. Dinja van Liere reed zich met haar jonge paar­den naar de hoog­ste treden van het podi­um. Een opmer­ke­lijk en heel goed resul­taat, omdat het voor Van Liere de eerste keer in haar succes­vol­le loop­baan was dat ze op het aller­hoog­ste niveau, de Grand Prix Special, reed.

‚ÄěIk ben zeer content‚ÄĚ, lacht Van Liere, die haar negen¬≠ja¬≠ri¬≠ge paar¬≠den Herm√®s en Haute Couture vrij¬≠dag voor het eerst in de Grand Prix Special start¬≠te. ‚ÄěIk had zelf ook nooit eerder een Grand Prix Special gere¬≠den. Het is ook best wel een pitti¬≠ge proef. Met alle¬≠bei de paar¬≠den had ik wat klei¬≠ne fout¬≠jes. Haute Couture had een fout¬≠je in de galop¬≠chan¬≠ge¬≠men¬≠ten om de pas op de middel¬≠lijn. Bij Herm√®s was het aanga¬≠lop¬≠pe¬≠ren minder mooi en reed ik iets te wild op de laat¬≠ste lijn. Daarna begon hij wel weer heel mooi te piaf¬≠fe¬≠ren. Dat zijn wel dure fouten. Ik vond het span¬≠nend om de Special te rijden, maar wel leuk.‚ÄĚ

Dertien dagen gele¬≠den bij de eerste K&U‚ÄĎwedstrijd in Tolbert was Van Liere de beste op de twee¬≠de dag in de Grand Prix met Herm√®s. ‚ÄěOmdat ik vind dat de Special ze heel goed ligt, koos ik ervoor om vandaag de Special te rijden. Haute Couture scoor¬≠de nu zelfs twee procent hoger dan in de Grand Prix Tolbert en scoor¬≠de zelfs negens voor haar passa¬≠ge. Ik vond het ook wel nuttig om met beide de Special te rijden, om te kijken hoe ze er voor staan.‚ÄĚ

Marieke van der Putten eindi­ge op de derde plaats met Her Majesty TF RS2. Anne Meulendijks, die deze week te horen kreeg dat ze deel mag nemen aan The Dutch Master Indoor Brabant, reed haar routi­nier MDH Avanti N.O.P. naar de vier­de plaats met een percen­ta­ge van 73.406.


gerelateerde berichten
Total
0
Share