Edward Gal Nederlands kampioen met Glock’s Total U.S.

Share
  • 6 juni 2021 19:25

door: redactie, 6 juni 2021 19:25

📌 Ermelo
📝 paardensportnoord

Edward Gal is opnieuw Nederlands kampioen dressuur bij de senioren. De titelverdediger uit Oosterbeek won zondag in Ermelo met Glock’s Total U.S. ook het tweede onderdeel van het kampioenschap, de kür. Zaterdag was hij al de beste in de Grand Prix Special.

Hans Peter Minderhoud werd met Glocks’s Dream Boy tweede. Dinja van Liere eindigde met Hermès verrassend sterk op de derde plaats, voor Marlies van Baalen met Go Legend, die zondag haperend aan de kür begon. Bondscoach Alex van Silfhout selecteert binnenkort vier combinaties voor de Olympische Spelen. Daarvan starten er drie in de landenwedstrijd in Tokio.

Gal won met Glock’s Total U.S. overtuigend de beide onderdelen en kwam zondag in de kür ook weer sterk voor de dag. Met de opgetelde scores van 81,128% en 85,625% bleef hij zijn partner Hans Peter Minderhoud overtuigend voor. Minderhoud kwam ook sterk voor de dag met de fris ogende Glock’s Dream Boy N.O.P.

Ermelo gold als eerste zogenoemd meetmoment. Het tweede is tijdens het CHIO van Rotterdam, begin volgende maand.

Uitslag NK dressuur 2021
RuiterPaardpnt
1.Edward GalGlock’s Total U.S.
Totilas x Sir Donnerhall
166.753
2.Hans Peter MinderhoudGlock’s Dream Boy
Vivaldi x Olympic Ferro
158.780
3.Dinja van LiereHermès
Easy Game x Flemmingh
156.876