archief
contact
+31 6 53239630

CHIO Rotterdam dit jaar mogelijk een week later

📌 ROTTERDAM – Bestuur en de directie van het CHIO Rotterdam onderzoeken met FEI, KNHS, Gemeente Rotterdam en andere betrokken instanties of het haalbaar is om het internationale topsport evenement, dat van 24 t/m 27 juni zou plaatsvinden, een week te verplaatsen naar 1 t/m 4 juli 2021.
CHIO Rotterdam

📌 Rotterdam
📝 paardensportnoord | KNHS

Bestuur en de directie van het CHIO Rotterdam onderzoeken met FEI, KNHS, Gemeente Rotterdam en andere betrokken instanties of het haalbaar is om het internationale topsport evenement, dat van 24 t/m 27 juni in het Kralingse Bos zou plaatsvinden, een week te verplaatsen naar 1 t/m 4 juli 2021.

,,Deze datum, een week later, levert ons meer mogelijkheden om een COVID-19 proof evenement te organiseren”, zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam.

CHIO Rotterdam
Laurens van Lieren met Ego tijdens een eerdere editie van het CHIO Rotterdam.
📸 CHIO Rotterdam

,,We horen van de ruiters en sportbonden, dat er een zeer grote behoefte is aan observatiemomenten voor de Olympische Spelen later deze zomer in Tokio. Met deze datum kunnen we hier nog steeds hier gehoor aan geven en vindt het evenement precies voor 5 juli plaats, de datum waarop landen hun Olympische teams bekend moeten maken.”

,,Het blijft een ingewikkelde puzzel waarbij de COVID-19 situatie voortdurend vraagt om onze scenario’s aan te passen. Het vraagt flexibiliteit van alle betrokkenen instanties, onze leveranciers, sponsors, de deelnemers en de organisatie “, zegt Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam. ,,Ik hoop dat we met deze nieuwe datum de kans op het 72ste CHIO Rotterdam dit jaar vergroten en dat COVID-19 of welke andere calamiteit dan ook, niet opnieuw roet in het eten gooit.”

Vijf sterren

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische outdoor topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 72 jaar spring- en dressuursport van het allerhoogste niveau, is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam.

Het evenement is niet alleen een unieke ontmoetingsplaats voor paardensportliefhebbers en bedrijfsleven. Het CHIO Rotterdam draagt middels een aantal maatschappelijke programmaā€™s ook bij aan de Rotterdamse samenleving en is met een uitgebreid kinderprogramma, shows, entertainment en het alom bekende Stroodorp een topevenement voor iedereen.


Total
0
Shares

reageer...

gerelateerde berichten
Total
0
Share