Rotterdam sleept EK’s 2019 in de wacht: ‘het wordt fantastisch’

Rotterdam sleept EK’s 2019 in de wacht: ‘het wordt fantastisch’

19 november 2016 12:14 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Tokyo | STEGEN.NET | KNHS

Rotterdam mag in 2019 de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur organiseren. Dat heeft de FEI besloten bij de algemene vergadering in Tokyo. De EK’s zijn in 2019 van 19 tot en met 25 augustus.
Volle tribunes bij het CHIO Rotterdam. In 2019 zijn er drie EK's in het Kralingse Bos. foto: CHIO Rotterdam

Volle tribunes bij het CHIO Rotterdam. In 2019 zijn er drie EK’s in het Kralingse Bos.
FOTO: CHIO Rotterdam

Een aantal ervaren partijen werkt samen bij het binnen halen van de EK’s. Het gaat om het CHIO Rotterdam, de KNHS, het KWPN en de Gemeente Rotterdam, in deze vertegenwoordigd door Rotterdam Topsport, Rotterdam Partners en Rotterdam Festivals.

CHIO Rotterdam

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Van 22 tot en met 25 juni 2017 vindt het evenement voor de 69ste keer plaats in de feeërieke omgeving van het Rotterdamse Kralingse Bos.

Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, biedt het CHIO een aantrekkelijk programma van hippische showprogramma’s, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde strodorp.

Steeds meer internationale bedrijven en merken zetten het CHIO Rotterdam in voor de communicatie met hun klanten en relaties. Rabobank Rotterdam is hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam. Het CHIO Rotterdam heeft al acht keer eerder een EK succesvol georganiseerd waaronder het EK dressuur in 2011.

Keihard gewerkt
,,We hebben er als team keihard voor gewerkt en hebben ons huiswerk serieus gedaan en hebben een gedegen bidbook aan de FEI gepresenteerd,” zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam.

Belle de Bruin, voorzitter CHIO Rotterdam, vult aan: ,,We hebben weliswaar vijf jaar geleden een mooi EK Dressuur hier gehad, maar het is in 2019 al weer 30 jaar geleden dat we hier een EK Springen hadden. We gaan er een fantastisch evenement van maken.”

Goed nieuws
,,Dit is ontzettend goed nieuws voor Rotterdam en een bekroning op de samenwerking van de partijen die met elkaar de financiering, het bid en de presentatie in Lausanne hebben gerealiseerd,” zegt wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport). ,,Als gemeente streven we er naar om ieder jaar passende topsportevenementen naar Rotterdam te halen. Deze drie EK’s worden voor ons in 2019 de belangrijkste hoogtepunten voor de reguliere en aangepaste topsport.”

Eigen publiek
Ook bij de KNHS heerst een juichstemming. ,,Drie belangrijke EK’s in eigen land die ook nog eens een belangrijk kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo worden is fantastisch voor onze sport,” aldus Maarten van der Heijden, directeur Topsport van de KNHS. ,,En rijden voor eigen publiek geeft onze eigen sporters meestal een extra stimulans en hopelijk dus ook goede kansen op medailles!”

,,Wat een geweldig nieuws,” zegt Emiel Nijhoff, plaatsvervangend directeur bij het KWPN. ,,Maar liefst drie EK’s waar we niet alleen onze Nederlandse topruiters- en amazones maar ook onze Nederlandse gefokte toppaarden in actie zien. Hopelijk kunnen we zo weer van mooie Oranje successen genieten.”