Streep door CHIO Rotterdam vanwege coronavirus

Streep door CHIO Rotterdam vanwege coronavirus

23 maart 2020 09:46 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

📌 Rotterdam
📝 STEGEN.NET | Persbericht

Ook het CHIO Rotterdam gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Dat heeft de organisatie maandag bekend gemaakt. De 72e editie stond gepland voor 18 t/m 21 juni.

De 72e editie wordt nu doorgeschoven naar 2021. ,,De huidige situatie waarin ons land en de rest van de wereld momenteel verkeert en de onzekerheid voor de komende maanden maken het onverantwoord om de voorbereidingen voor het komende CHIO Rotterdam te continueren en verplichtingen aan te gaan”, zegt Ron Voskuilen algemeen directeur van het CHIO Rotterdam.

Volle tribunes bij het CHIO Rotterdam. In 2019 zijn er drie EK's in het Kralingse Bos. foto: CHIO Rotterdam
Volle tribunes bij een eerdere editie van het CHIO Rotterdam.

,,We onderzoeken momenteel of we bijvoorbeeld na de zomer eventueel wat kleinschalige activiteiten kunnen organiseren zodat we het CHIO-gevoel ondanks alles kunnen vasthouden.”

Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam.: ,,We betreuren het enorm maar we moeten onze verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van de gezondheid van deelnemers, publiek, gasten, sponsors, vrijwilligers, partners en andere betrokkenen en het is beter voor alle partijen dat we die beslissing in een vroeg stadium nemen.”

,,Het eerste jaar als voorzitter van het CHIO had ik mij echt heel anders voorgesteld, maar dit is een buitengewone situatie. Het gehele bestuur en directie kijken er nu naar uit om voor 2021 een mooi CHIO te organiseren.”

🔴 Stegen.net | Persbericht CHIO