Indoor Brabant overwint twee virussen

Share
  • 23 april 2021 20:28

door: redactie, 23 april 2021 20:28

📌 Den Bosch
📝 paardensportnoord

Bij de editie 2021 is bij de Dutch Masters / Indoor Brabant alles anders. Geen publiek, geen dressuur, geen paralympische sport, geen vier maar drie dagen paardensport en testen, testen, testen. Toch overheerst de blijdschap dat het evenement toch door kan gaan.

Voorzitter Anky van Grunsven is terecht trots. ,,We overwinnen het corona- en rhinovirus”, zo zegt ze tegen het Brabants Dagblad.

Vorig jaar werd Indoor Brabant een uur voor het zou beginnen nog afgeblazen. Vorige maand dreigde opnieuw afgelasting, vanwege het rhinovirus. Maar door strenge maatregelen te nemen is er toch groen licht gekomen.

Hoewel het buitenseizoen voor springruiters op 1 april is begonnen, waren ze volgens Van Grunsven meteen enthousiast over een sterk bezet binnenconcours eind april. ,,Ruiters willen niets liever dan een 5-sterrenwedstrijd rijden met flinke concurrentie. Zo’n wedstrijd hebben ze dit jaar nog niet gereden en die hebben ze nodig om in vorm te komen voor de Olympische Spelen.”

Gregory Wathelet had vrijdag de eer om de eerste wedstrijd op zijn naam te schrijven. De Belg won het 1.40 twee fasen met zijn paard Faut-Il des 7 Vallons. Johnny Pals was op plaats drie de beste Nederlander met Excentriek.

Marlon Modolo Zanotelli werd vervolgens winnaar van het 1.45 direct op tijd met de KWPN’er Golia. Kim Emmen werd in deze wedstrijd fraai derde met Warriors Glory.

Startlijsten en uitslagen van The Dutch Masters | Indoor Brabant vind je hier.