Nieuw dak op Hippisch Centrum Exloo

Share
  • 21 april 2021 19:15

door: Steven Stegen, 21 april 2021 19:15

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Er wordt de komende tijd hard gewerkt aan de verdere verbetering van Hippisch Centrum Exloo. Woensdag is gestart met verwijderen van het oude dak van de grote hal.

De hoofdhal is als eerste aan de beurt om te worden voorzien van een nieuw dak. De werkzaamheden werden vorige maand aangekondigd en maken deel uit van een flinke upgrade van de accommodatie, waaraan ook de provincie Drenthe meebetaalt.

Na de aanpak van de grote hal komt de aangesloten tweede hal, met daarin de inrijpiste, aan de beurt. De hoofdring krijgt een dak zonder lichtplaten, een bewuste keus van eigenaar Lieuwe Koopmans. ,,We hebben dan geen last van invallend daglicht als we shows organiseren.”

Met de aanpak van de dak wordt opnieuw een stap gezet om het hippische complex aan de Valtherweg verder te vervolmaken. Er komt ook nog een nieuwe hoofdingang en een grote juryruimte, die een mooi uitzicht geeft over de grote buitenpiste, met daarin de door Klaas Meijer aangelegde eb- en vloedbodem.