Duitse bondscoach vreest opkomst Nederlandse en Britse dressuurteams

Duitse bondscoach vreest opkomst Nederlandse en Britse dressuurteams

7 mei 2021 15:23 0

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Hagen
📝 paardensportnoord

De Duitse bondscoach dressuur Monica Theodorescu is beducht op de steeds sterker wordende concurrentie van met name Nederland en Groot-Brittannië. Vooral de opkomst van Edward Gal met twee zonen van Totilas wordt in Duitsland met argusogen gevolgd.

Op papier staat Duitsland weliswaar als grote kanshebber op Olympisch dressuurgoud in Tokio er goed voor, maar tegelijk lijkt vooral de concurrentie sterker te worden, zo constateert de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

Edward Gal met Totilas tijdens het NIC Assen in 2009.
📸 archief Roos Meertens

Zo dreigt uit Nederland het ‘Totilas gevaar’, zo schrijft de krant. ,,Wonderhengst Totilas (coverfoto) slaat postuum toe”, zo heet het. In het Duitse kamp groeien de zorgen nu Edward Gal Glock’s Toto jr. en Glock’s Total U.S. steeds beter aan de praat krijgt. Tegelijk zien de Duitsers ook bij de Britse cracks Charlotte Dujardin, Carl Hester en Charlotte Fry steeds hogere scores.

Tegelijk groeien de zorgen over de bestendigheid in eigen land, want hoe lang kan Isabell Werth nog schitteren met de al 17-jarige Bella Rose? En Weihegold is inmiddels ook al 16 jaar.

Schneider in lappenmand

Dorothee Schneider moet het hebben van haar 15-jarige Showtime FRH, maar de amazone zit nu zelf in de lappenmand, nadat ze in een ereronde ten val kwam toen haar merrie Rock’n Rose instortte en om het leven kwam.

Ook is Sönke Rothenberger al een tijdje niet meer in de piste gezien met Cosmo, maar wordt eind mei bij een wedstrijd in München geacht zich te kwalificeren. Begin juni tijdens het Duits kampioenschap in Balve moeten voor Monica Theodorescu de puzzelstukjes op hun plaats vallen.


Deel dit bericht