Fokkers Totilas in rouw: ‘we dachten dat hij wel 30 zou worden’

Fokkers Totilas in rouw: ‘we dachten dat hij wel 30 zou worden’

17 december 2020 16:11 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

🐴 BROEKSTERWOUDE
📝 paardensportnoord | Omrop Fryslan

Er heerst bijna een soort begrafenisstemming bij Jan en Anna Schuil in Broeksterwoude. De fokkers van Totilas zijn duidelijk aangeslagen vanwege het overlijden van de hengst, zo vertellen ze aan Omrop Fryslan.

Een verslaggever van de regionale omroep zocht de fokkers van Totilas op om hun reactie te vragen op het heengaan van de nog maar 20-jarige hengst. ,,Wij hadden verwacht dat hij zeker 30 zou worden”, vertelt het echtpaar.

Voor Jan en Anna Schuil betekende Totilas een totale verandering van hun leven, zo vertellen ze aan Omrop Fryslan. Ze verkochten het paard voor een groot bedrag en raakten bekend met de top van de dressuurwereld.

Ze volgden ‘hun’ paard overal op de wereld. ,,Ons leven werd door hem een ‘sprookje’, we hebben heel veel aan Totilas te danken. In hem kwam alles samen.”