Gerben Morsink razendsnel naar zege op CSI Exloo

  • 15 mei 2021 19:26
door: redactie, 15 mei 2021 19:26

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Gerben Morsink voerde bij het CSI Exloo de ereronde aan na afloop van de Grote Prijs. Hij was in de barrage veruit de snelste met Navarone Z. Marc Houtzager werd knap tweede met Holey Moley.

De barrage kende 11 deelnemers en dat waren er niet de minsten, met ook James Billington, Albert Zoer en Marc Houtzager. Jur Vrieling, in september nog winnaar van CDI Exloo met El Rocco, kreeg nu na een prachtige rit in het zicht van de haven een fout met de machtige schimmel.

CSI Exloo Gerben Morsink
Gerben Morsink en Navarone (archieffoto).
📸 CSI Ommen | Fototrailer

Ook voor Michael Greeve kreeg de hoofdrubriek in Exloo niet het gewenste einde. De Drentse ruiter draaide een geweldige ronde met Guan Gjb (v. Namelus R) en leek foutloos te gaan, maar op de laatste hindernis, een smalle steilsprong, aarzelde Guan om linksaf te slaan. Met twee tijdfouten er nog bij kwam het totaal op 6 strafpunten.

Gerben Morsink maakte vanaf de eerste meters duidelijk dat hij met de hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) voor de overwinning ging. Morsink draaide het gas direct open en ging snel en vloeiend foutloos rond in 40.40. Daar bleek niemand aan te kunnen tippen. Doron Kuipers (Gabri) en James Billington (Harwich VDL) deden hun best, maar kwamen te kort en werden respectievelijk derde en vierde.

De spanning bleef wel tot het eind, want Marc Houtzager deed nog een hele knappe poging om Morsink van de eerste plaats te verdrijven. Houtzager stuurde de door Nathalie van der Mei opgeleide Holey Moley (v. Verdi Tn) heel scherp rond, maar moest het met zijn tijd van 41.19 toch afleggen en werd daarmee tweede.