Drents kampioenschap springen op de schop: ‘het moet breder en aantrekkelijker’

Drents kampioenschap springen op de schop: ‘het moet breder en aantrekkelijker’

18 juni 2021 12:42 0

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Het Drents kampioenschap voor springruiters gaat op de schop. Bij de komende editie, van 29 tot en met 31 juli in Exloo, zal bijvoorbeeld een 1.40-rubriek worden toegevoegd.

Bij de laatste editie van het Drents kampioenschap werd al pijnlijk duidelijk dat een aanzienlijk deel van de Drentse top weinig zin heeft om deel te nemen aan de titelstrijd.

Lees ook: ‘Jammer dat niet meer ruiters meedoen aan Drents kampioenschap’

Bestuur en concourscommissie hebben zich dat aangetrokken en willen nu een ‘mooier en breder kampioenschap creëren’, zo maakten ze vrijdag bekend.

Lennard de Boer Florencio
Lennard de Boer en Florencio tijdens het Drents kampioenschap in Exloo.
📸 Steven Stegen

,,Tijdens de indoorperiode is het plan geopperd om de hogere klassen uit te breiden door er een 1.40m rubriek aan toe te voegen. Op deze manier hopen we dat de topruiters voldoende paarden kunnen starten, waardoor het ook voor hen interessant is om deel te nemen aan de Drentse Kampioenschappen”, zo stelt de organisatie in een verklaring.

Om deel te nemen aan de kampioenschappen in de klasse Z en ZZ dienen ruiters op vrijdag deel te nemen aan de klasse Z dan wel ZZ. Op zaterdag zal de tweede ronde verreden worden tijdens de landelijke 1.30m of 1.35m rubriek. Er zal over deze twee parcoursen een klassement worden opgemaakt voor het Drents Kampioenschap klasse Z en ZZ.

Deelname Hippiade niet verplicht

De beste deelnemers uit dit klassement zullen worden afgevaardigd naar de Hippiade, als ze daar zelf voor voelen. Deelname aan de Hippiade is dus niet verplicht.

Op zaterdag zullen dus de klassen 1.30m, 1.35m en 1.40m worden verreden in de grote wedstrijdring. Zowel in de basissport als in de topsport wordt er geen kampioenschap uitgeschreven over een hoogte van 1.40m. Om de klassen Z en ZZ uit te kunnen breiden zal deze hoogte worden toegevoegd aan het Open Drents Kampioenschap. Deze wedstrijden zijn open voor alle deelnemers van Nederland. De winnaars van deze rubrieken mogen zich ‘Open Kampioen van Drenthe’ noemen.

Prijzengeld

Om deze rubrieken aantrekkelijk te maken is de organisatie van mening dat er ook in deze rubrieken voldoende prijzengeld beschikbaar moet zijn. Om deze extra kosten te dekken is er gezocht naar een sponsor. Hierin is een goede sponsor gevonden in het bedrijf PlasmaMade BV.


Deel dit bericht