Lennard de Boer: ‘jammer dat niet meer ruiters meedoen aan Drents kampioenschap’

Share
  • 13 augustus 2019 00:11

door: Steven Stegen, 13 augustus 2019 00:11

Exloo | STEGEN.NET

Lennard de Boer en Renate Beuving domineerden dit jaar het Drents kampioenschap springen. En dat was niet voor het eerst. Ze zijn allebei trouwe deelnemers aan het regiokampioenschap van Drenthe. Dat in tegenstelling tot veel andere Z- en ZZ-ruiters. Veel potentiële deelnemers op dat niveau laten de provinciale titelstrijd links liggen.

Lennard de Boer Florencio
Lennard de Boer en Florencio tijdens het Drents kampioenschap in Exloo.
📸 Steven Stegen

Deze tendens is al een aantal jaren zichtbaar. Toen de Drentse titelstrijd nog in De Wijk werd verreden kun je nog als argument aanvoeren dat niet elke ruiter (of eigenaar) z’n paard wil laten springen onder omstandigheden die de laatste jaren niet altijd optimaal waren.

Maar sinds het Drents kampioenschap drie jaar geleden naar Exloo kwam kun je spreken van een perfecte omstandigheden, op een ideale bodem. Toch neemt het aantal deelnemers in de zwaarste klassen gestaag af. Drenthe heeft wel veel ZZ-combinaties, maar bij het kampioenschap zie je ze niet.

Eigenaar Jan Ubels van Florencio, journalist Jacob Melissen en Lennard de Boer praten na over het Drents kampioenschap.
📸 Steven Stegen

Er zijn maar weinig ruiters die openlijk willen praten over waarom ze niet (meer) op de Drentse kampioenschappen rijden. Een aantal ruiters geeft aan dat het niet zozeer ligt aan het Drents kampioenschap zelf, maar dat ze de Hippiade in Ermelo steeds minder interessant vinden. ZZ-kampioen Lennard de Boer kent die geluiden ook. ,,Ik vind het zelf altijd leuk om kampioenschappen te rijden. Ik vind het echt jammer dat niet meer mensen dat doen.”

Beter uit de verf

De Boer vindt dat het kampioenschap in Exloo steeds beter uit de verf komt. ,,Ik zie dat er meer publiek komt en dat de sfeer ook steeds beter wordt. De faciliteiten zijn hier top, dat kan geen reden zijn om niet mee te doen.” Het ontbreken van sfeer in Ermelo zou volgens De Boer ook een reden kunnen zijn dat een deel van zijn collega’s afziet van de provinciale titelstrijd.

Wat vond jij goed of minder goed aan het Drents kampioenschap? Heb je suggesties voor verbeteringen? We horen het graag!