Renate Beuving, Lennard de Boer en Stefanie Schleper beginnen goed aan Drents kampioenschap

Share
  • 9 augustus 2019 19:57

door: Steven Stegen, 9 augustus 2019 19:57

🔴 Exloo
Renate Beuving, Lennard de Boer en Stefanie Schleper wisten vrijdag bij het Drents kampioenschap foutloze rondjes neer te zetten in de ZZ-klasse. Vijf combinaties kregen in de openingswedstrijd één balk. De Drentse titelstrijd belooft zaterdag dan ook een spannende ontknoping te krijgen.

Renate Beuving Horsinaa
Renate Beuving met Horsinaa (v. Indoctro) tijdens het Drents kampioenschap.
📸 Steven Stegen

Er stond een prachtig parcours bij het Hippisch Centrum Exloo, met mooie kleuren en veel variatie. Het duurde lang voordat de eerste nulronde kon worden genoteerd. Daarvoor zorgde Renate Beuving. Ze reed fanatiek en aanvallend met de Indoctro-nazaat Horsinaa, die eer zeer scherp voor stond.

Lennard de Boer met Florencio.
📸 Steven Stegen

Even later produceerde ook Lennard de Boer een foutloze ronde met Florencio (v. Tolan R). Het bleef niet bij deze twee, want met enig geluk hield ook Stefanie Schleper de nul op het scorebord. Haar schimmel Goldy (v. Tangelo van de Zuuthoeve) maakte veel indruk en toonde veel vermogen.

De strijd in de tweede ronde lijkt voor zaterdag nog compleet open. Lennard de Boer (Häkkinen), Wim Pomp (Ga la Vie), Stefanie Schleper (Dum Drum), Daisy van Garderen (Giyalineke) en Marcel de Boer (VDL Gisupardie) maakten allemaal één springfout en zijn dus bepaald nog niet kansloos voor de Drentse titel.

Stefanie Schleper met Goldy (v. Tangelo van de Zuuthoeve).
📸 Steven Stegen

In de klasse Z deed Renate Beuving ook goede zaken. De amazone uit Odoorn reed met drie paarden foutloos, te weten Hercules, Harmaniki en Inzell. Maar ook Anouk Vos (Del la Viega) en Lennard de Boer (Independence en Hercules) zijn met foutloze ritten nog volop in de race.